ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Πολιτιστική Κληρονομιά ενώνει τους ανθρώπους και συμβάλλει στη διαμόρφωση συνεκτικών κοινωνιών

Η Πολιτιστική Κληρονομιά ενώνει τους ανθρώπους και συμβάλλει στη διαμόρφωση συνεκτικών κοινωνιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το σεμινάριο με θέμα : «2018 : Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο που διοργανώθηκε από τον ΕΟΕΣ Αμφικτιονία, το Δήμο Μυλοποτάμου και την Περιφέρεια Κρήτης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή κήρυξε την έναρξη του Σεμιναρίου ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκδήλωσης ειδικά για μια περιοχή όπως ο Μυλοπόταμος που διαθέτει «πλούσιο» Πολιτιστικό Απόθεμα .

Οι Δήμαρχοι Μυλοποτάμου και Ανωγείων έκαναν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το θέμα, ενώ από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην ομιλία του ανέφερε, ότι, το έτος 2018 έχει ανακηρυχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως «ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» και οι δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια επίτευξης των στόχων αυτού διευρύνονται και στην επόμενη χρονική περίοδο.

Στην ομιλία του ο κ. Αλεξάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συγχαίρουμε τον ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του σημερινού σεμιναρίου και τόσο εμείς, ως Περιφέρεια Κρήτης, όσο και ο Δήμος Μυλοποτάμου «αγκαλιάσαμε» αυτήν την πρωτοβουλία και βοηθήσαμε στη διοργάνωση αυτή.Γι’ αυτό, το «2018 έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ως αφορμή, γεννά προβληματισμούς και θέτει επιτακτική την ανάγκη να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό διεξοδικά. Η Πολιτιστική Κληρονομιά ενώνει τους ανθρώπους και συμβάλλει στη διαμόρφωση συνεκτικών κοινωνιών. Ενισχύει την εξωστρέφεια προς άλλους λαούς και με αξιόλογο πολιτισμό και κουλτούρα. Αναδεικνύει την εκπαιδευτική αξία του πολιτισμού με έμφαση ιδίως σε παιδιά και νέους. Προφανώς αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη στην απασχόληση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας ακόμη και υψηλής εξειδίκευσης. Η Πολιτιστική Κληρονομιά αντιμετωπίζει πολυάριθμες προκλήσεις και απειλές: από περιβαλλοντικές έως ακόμα και λαθρεμπόριο Εμείς λοιπόν πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μεγιστοποιήσουμε τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διαφυλάσσοντας αυτήν από κάθε υλική ή άυλη προσβολή. Οφείλουμε να τη διαχειριστούμε εποικοδομητικά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε αυτήν».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video