ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση Δήμου Ηρακλείου και Τολέδο

- Σημαντική προβολή του «Ηρακλείου, της γενέτειρας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» από όλα τα ισπανικά ΜΜΕ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στο Τολέδο. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, η αντιπροσωπεία είχε σημαντικές επαφές με την Δήμαρχο της ισπανικής πόλης, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ολοκλήρωσε την αδελφοποίηση των δύο Δήμων. Με την ολοκλήρωση του εθιμοτυπικού σκέλους της διαδικασίας, όπως συμφώνησαν οι δυο Δήμαρχοι, ξεκινά η ουσιαστική δουλειά, προκειμένου τόσο το Ηράκλειο όσο και το Τολέδο να αποκομίσουν τα προσδοκώμενα οφέλη από αυτήν την συνεργασία.

Σημαντική στιγμή της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή της αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στα εγκαίνια της μεγάλης Οικοτεχνικής Έκθεσης στο Τολέδο, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, όπου ο Δήμαρχος έκοψε την κορδέλα, μαζί με τον Περιφερειάρχη της Καστίγια λα Μάντσα Emiliano García-Page και την Δήμαρχο του Τολέδο Milagros Tolón Jaime, ενώ απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, μπροστά σε ΜΜΕ από ολόκληρη την Ισπανία.

toledo egkainia ekthesi adelfopoihsh dimos2

Στα σχετικά ρεπορτάζ μάλιστα, όλες οι μεγάλες ισπανικές εφημερίδες και τα site, έκαναν ειδική αναφορά στην παρουσία του Δημάρχου, τονίζοντας ότι το Ηράκλειο αποτελεί τη γενέτειρα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, ο Δήμος Ηρακλείου θα ενταχθεί στο δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων που διαθέτει το Τολέδο και αριθμεί δώδεκα Δήμους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη, συμφωνήθηκε ότι το προσεχές διάστημα θα συσταθούν δυο επιτροπές, μια στο Ηράκλειο και μία στο Τολέδο, οι οποίες θα επιφορτιστούν με το καθήκον της υλοποίησης όσων περιλαμβάνει το Πρωτόκολο της αδελφοποίησης, το οποίο είχε υπογραφεί το 2014.

 toledo dimos lampinos synergasia

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη επίσκεψη για τον Δήμο Ηρακλείου, κατά την οποία ολοκληρώσαμε την αδελφοποίηση με το Τολέδο. Συναντήσαμε πολύ ζεστό κλίμα και την ειλικρινή διάθεση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού κ.ά. Την ίδια διάθεση έχουμε κι εμείς. Θεωρούμε λοιπόν ότι στο άμεσο μέλλον θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μια σειρά από κοινές ενέργειες και δράσεις που θα αποφέρουν πολλαπλά κέρδη τόσο στην πόλη μας, όσο και στην πόλη του Τολέδο.
Επίσης, η θετική προβολή που έτυχε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στα εγκαίνια της Οικοτεχνικής Έκθεσης της Καστίγια λα Μάντσα, καθώς και τα ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια που αφιέρωσαν στο Ηράκλειο και την Κρήτη, τόσο ο Περιφερειάρχης της περιοχής όσο και η Δήμαρχος του Τολέδο, αποτελούν ένα ακόμα χρήσιμο βήμα προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ενδυνάμωσης της εικόνας της πόλης διεθνώς.
Ευχαριστώ όσους συνεισέφεραν διαχρονικά στην αδελφοποίηση του Ηρακλείου με το Τολέδο και όσους συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου. Και ειδικά τον καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκο Χατζηνικολάου για την πολύτιμη βοήθειά του».

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου στο Τολέδο απάρτιζαν, πέραν του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Γιαλιτάκης, Δημήτρης Αγαπάκης, Μαρία Καλουδιώτη και Λεωνίδας Ζαμπετάκης και ο ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Χατζηνικολάου.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video