ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Μινώα στο Θραψανό

φωτογραφία αρχείου

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποτελεί μία νέα κοινωνική δομή, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2018 και η γεωγραφική του εμβέλεια καλύπτει το σύνολο της επικράτειας του δήμου.

Στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο και προσφέρει υπηρεσίες υποδοχής, διασύνδεσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

1)Πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων για τα προγράμματα πρόνοιας & κοινωνικής ένταξης (ΚΕΑ, επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, προνοιακά επιδόματα αναπηρίας κ.ά.).
2)Συνεργασία & διασύνδεση με άλλες δομές (Πρόνοια, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Παιδικοί σταθμοί και Βρεφονηπιακοί, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΚΑΠΗ, ΟΑΕΔ, Δομές για ΑμΕΑ).
3)Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της ανεργίας.
4)Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης & ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες & ηλικιωμένους. Ατομικές & ομαδικές συνεδρίες και οικογενειακή θεραπεία.
5)Ανάπτυξη δράσεων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (υποστήριξη σχολικού περιβάλλοντος κ.ά.).
7)Διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε κοινωνικά ζητήματα & συμμετοχή σε προγράμματα αγωγής ψυχικής υγείας.

Η σύσταση της παρούσας δομής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους συμπολίτες εκείνους που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους π.χ. ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας,κοινωνικό αποκλεισμό κ.ά.

Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με υπηρεσίες και φορείς, προκειμένου να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού μεταξύ των δημοτών.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι η περαιτέρω υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου ή σε εθνικό επίπεδο.

H πράξη εντάσσεται στο «ΕΣΠΑ 2014-2020» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» και η χρηματοδότηση του Κέντρου Κοινότητας προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, ενώ οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν σε όλους τους δημότες.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο πίσω από την αίθουσα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, στο Θραψανό. Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως Παρασκευή και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 07:00 έως τις 15:00.

Tο τηλέφωνο επικοινωνίας του Κέντρου Κοινότητας είναι 28910 – 41193 και το email: kentrokoinotitas.minoapediadas@gmail.com .


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video