ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένα ακόμα νέο νηπιαγωγείο στο Γάζι

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα ενίσχυσης της σχολικής στέγης στο Δήμο Μαλεβιζίου, η Δημοτική Αρχή πέτυχε να εξασφαλίσει πρόσθετες πιστώσεις ύψους 257.300 ευρώ για τη δημιουργία ενός ακόμα νέου νηπιαγωγείου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της 2ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης των νηπίων από την επόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, πρόκειται να διαμορφωθεί κατάλληλα και να αξιοποιηθεί το ακίνητο που βρίσκεται νότια του 2ου Δημοτικού Σχολείου (πρώην αθλητικό) στην Αμμουδάρα, και να τοποθετηθούν 5 νέες αίθουσες μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (θρανία, καρεκλάκια, γραφεία, βιβλιοθήκες, τουαλέτες, συρταριέρες, παιχνίδια, κλπ). Είναι ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης.

Υπενθυμίζεται ότι τους επόμενους μήνες – τον Δεκέμβριο εκτός απροόπτου – παραδίδεται το νέο βιοκλιματικό δημοτικό σχολείο Γαζίου, ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο σχολικής στέγης, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ένα τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το νέο αυτό σχολείο, μαζί και με το βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου αλλά και τα υπόλοιπα, σημαντικά έργα σχολικής στέγης που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, δίνουν λύσεις στον κρίσιμο τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε ένα ακόμα πρόγραμμα και να ενισχύσουμε με το ποσό των 257.300 ευρώ τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ζητήματος της σχολικής στέγης στο Γάζι. Και είμαι βέβαιος ότι γίνεται απόλυτα κατανοητό απ’ όλους, ότι αν δεν είχαμε υλοποιήσει, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των συναρμόδιων φορέων, αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης της σχολικής στέγης, τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα για την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που έχουμε καταφέρει τόσα πολλά και τόσο σημαντικά έργα, όπως είναι το νέο Λύκειο, το νέο Δημοτικό που παραδίδουμε το επόμενο διάστημα, την επαναλειτουργία έπειτα από ανακαίνιση του παλιού αθλητικού γυμνασίου ως δημοτικό, τα νέα νηπιαγωγεία στο Τσαλικάκι και τόσα άλλα. Έργα και παρεμβάσεις που τα χαίρονται τα παιδιά μας, που αναβάθμισαν την εκπαιδευτική καθημερινότητα στο Γάζι και βελτίωσαν τις συνθήκες διδασκαλίας για μαθητές, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.

Θα ήθελε θερμά να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη του Γραφείου Παιδείας και της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video