ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σταθάκης: Ξεκινά η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

φωτογραφία αρχείου

Tην έναρξη υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική μέχρι το τέλος του έτους και την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2022 ανακοίνωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης χθες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι στο μεταβατικό στάδιο από το 2020 και μέχρι τη λειτουργία της νέας διασύνδεσης θα «σβήσουν» οι ρυπογόνες μονάδες της ΔΕΗ, βάσει κοινοτικής υποχρέωσης, ενώ θα υπάρξει αίτημα προς την Κομισιόν για την παράταση λειτουργίας των νεότερων μονάδων που είναι λιγότερο ρυπογόνες. Η επάρκεια του νησιού, όπως είπε ο κ. Σταθάκης, θα ενισχυθεί επίσης με προσθήκη νέων ευέλικτων μονάδων αλλά με και συμπληρωματικά μέτρα που προβλέπει σχέδιο που επεξεργάστηκε η ΡΑΕ.

Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής, ο υπουργός τόνισε ότι φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection» στην οποία ο ΑΔΜΗΕ έχει ποσοστό τουλάχιστον 51%. Η Euroasia Interconnector έχει το δικαίωμα, τους επόμενους δύο μήνες, να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνης» με ποσοστό έως 39%. «Πλέον, έχει επιλυθεί και η τελευταία εκκρεμότητα που αφορά τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας του τμήματος Κρήτη - Αττική με το τμήμα Κρήτη - Κύπρος - Ισραήλ, καθώς συμφωνήθηκε να επιληφθεί τεχνική επιτροπή», τόνισε ο υπουργός. Η λύση για τις τεχνικές προδιαγραφές, που ήταν το τελευταίο στάδιο για την οριστική συμφωνία υλοποίησης του έργου της διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, «οριστικοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και, πλέον, διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η Κομισιόν να αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρόταση για την παράταση της λειτουργίας των νεότερων μονάδων κατά το μεταβατικό στάδιο».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΑΔΜΗΕ σε διάστημα 14 μηνών έχει προωθήσει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ που αφορούν την εκκίνηση της β΄ φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα, τη συμβασιοποίηση της γ΄ φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων και τη συμβασιοποίηση της «μικρής» διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της α΄ φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα ελάφρυνε, κατά 80 εκατ. ευρώ, τις χρεώσεις των ΥΚΩ και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση της διπλής διασύνδεσης της Κρήτης θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, τουλάχιστον κατά 300 εκατ. ευρώ. «Το 2023, οι χρεώσεις των ΥΚΩ σχεδόν θα μηδενιστούν, επιτρέποντας οι λογαριασμοί ρεύματος των νοικοκυριών να μειωθούν κατά 10%», εκτίμησε ο κ. Σταθάκης.

kathimerini.gr/ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video