ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οινικό διήμερο στο Ρέθυμνο

Οινικό διήμερο στο Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, η Ομάδα «Rethymno-Recevin”, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμαρίου και Νικηφόρου Φωκά, έχει ετοιμάσει ένα οινικό διήμερο αφιερωμένο στα χωριά και την ενδοχώρα, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018.

Με στόχο την επέκταση των δράσεων της Ομάδας Recevin εκτός των ορίων της πόλης του Ρεθύμνου, τις συνέργειες με τοπικούς φορείς και οινοπαραγωγούς, την προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής και τη συνεχή ενημέρωση του κόσμου για το κρητικό κρασί και τις τοπικές ποικιλίες, οι δράσεις του διημέρου, απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οινόφιλους και παραγωγούς της ενδοχώρας, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στους καλεσμένους ομιλητές.

Επιπλέον, ο καθιερωμένος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή με το άνοιγμα των βαρελιών φρέσκων κρασιών, ο οποίος πραγματοποιείται με συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Μαλακιών και Αργυρούπολης, και η ακόλουθη ξενάγηση σε χώρους ιστορικού και οινικού ενδιαφέροντος, αποτελεί μια ευκαιρία για γνωριμία με την ιστορικότητα του Κρητικού Αμπελώνα με φόντο το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της ενδοχώρας.  

Μεγάλος χορηγός των δράσεων Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 είναι το La Grotta Wine Boutique Hotel.



Το πρόγραμμα του διημέρου:

 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

18:00:    Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Φωτεινής Αμαρίου

Ομιλίες:

 

  1. «Σύγχρονες Πρακτικές Αμπελοκομικής Καλλιέργειας», Ηλίας Κόρκας, Καθηγητής Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

Σήμερα, η φιλοσοφία παραγωγής άλλαξε από, μια υψηλής απόδοσης πρακτική, σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να αποδεχόμαστε ως συνέπεια ακόμα και χαμηλότερες αποδόσεις. Όταν ποιοτικός οίνος δεν μπορεί να γίνει από κακής ποιότητας σταφύλια και όταν η σύνθεση του σταφυλιού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, η αμπελοκαλλιέργεια απαιτεί ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές.

 

  1. «Η  Οινοποίηση με Απλά Λόγια», Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Τεχνολογίας Οινικών Προϊόντων του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

Σύντομη περιγραφή των τεχνικών Λευκής και Ερυθρής Οινοποίησης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αλλά - και το κυριότερο - όσα πρέπει να αποφύγουμε!

 

  1. «Το Μινωικό Κρασί και το Μινωικό Ανακτορικό Κέντρο στο Μοναστηράκι», Αθανασία Κάντα, Αρχαιολόγος

 

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

 

08:00-10:30:    Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή, στο Άνω Μαλάκι

 

10:30-12:30:    Αναβίωση  του πανάρχαιου  εθίμου του ανοίγματος  των βαρελιών με τα φρέσκα  κρασιά με διαγωνισμό ερασιτεχνικής  οινοποίησης, στον περίβολο του Ναού του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή, στο Άνω Μαλάκι.

Όσοι  επιθυμούν  να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να φέρουν το δείγμα τους με το φετινό κρασί έως τις 10:00, στον χώρο του Ναού

12:30:    πολιτιστική  διαδρομή-οινοδιαδρομή  στην περιοχή Άνω και Κάτω Μαλακίου,  με οδηγό τον κ. Στέλιο Μανωλιούδη, γεωλόγο και ερευνητή των χώρων παραγωγής του κρασιού (λαξευτών ή κτιστών πατητηριών). Μαζί, θα βρίσκεται και η, γνωστή για τις φυσιολατρικές και  ιστορικές της ευαισθησίες, ομάδα «Μυθοκρουσμένοι» από το Ηράκλειο.

 

18:00: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νικηφόρου Φωκά στη Γωνιά-Αθάνατο

 

Ομιλίες:

 

  1. «Σύγχρονες Πρακτικές Αμπελοκομικής Καλλιέργειας», Ηλίας Κόρκας, Καθηγητής Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

Σήμερα, η φιλοσοφία παραγωγής άλλαξε από, μια υψηλής απόδοσης πρακτική, σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να αποδεχόμαστε ως συνέπεια ακόμα και χαμηλότερες αποδόσεις. Όταν ποιοτικός οίνος δεν μπορεί να γίνει από κακής ποιότητας σταφύλια και όταν η σύνθεση του σταφυλιού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, η αμπελοκαλλιέργεια απαιτεί ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές.

 

  1. «Η  Οινοποίηση με Απλά Λόγια», Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Τεχνολογίας Οινικών Προϊόντων του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

Σύντομη περιγραφή των τεχνικών Λευκής και Ερυθρής Οινοποίησης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αλλά - και το κυριότερο - όσα πρέπει να αποφύγουμε!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video