ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι μαθητές στη Δημοτική Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός»

Οι μαθητές στη Δημοτική Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός»

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» και είδαν από κοντά τα έργα της ομαδικής έκθεσης με θέμα τη σύγχρονη αγιογραφία και τίτλο «Σύμβολα και Συμβολισμοί», καθώς και τα έργα του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού.

 

Οι μικροί μαθητές ήρθαν έτσι κοντά στη Βυζαντινή τέχνη, ξεναγήθηκαν από την επιμελήτρια της έκθεσης «Σύμβολα και Συμβολισμοί» Χρύσα Βαθιανάκη και μαζί με τις δασκάλες τους Χρυσούλα Αστυρακάκη και Θεοδώρα Μιχαλοπούλου, γνώρισαν τις τεχνικές της αγιογραφία και της διαφορές της με τη σύγχρονη τέχνη.

 

Υπενθυμίζεται στην πρώτη αυτή ομαδική έκθεση που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός», λαμβάνουν μέρος καλλιτέχνες από την Κρήτη και την Αθήνα και διακρίνεται σε δυο ενότητες:

Η πρώτη φιλοξενεί έργα καταξιωμένων σύγχρονων Κρητών Αγιογράφων και ψηφιδογράφων που συνίστανται σε φορητές εικόνες, νωπογραφίες, ψηφιδωτά, έργα με αναφορές στα αρχαία Φαγιούμ, καθώς και έργα γλυπτικής και κεραμικής τέχνης. Η ενότητα αυτή σκοπό έχει να δείξει την σημερινή αγιογραφία μέσα στο πλαίσιο της βυζαντινής παράδοσης, καθώς και την εξελικτική πορεία της αγιογραφικής τέχνης.

Η δεύτερη ενότητα φιλοξενεί έργα σύγχρονων δημιουργών, με τα οποία προσεγγίζεται με άλλη ματιά η θρησκευτική αντίληψη, όχι πλέον σαν λατρευτικό μέσο, αλλά ως Τέχνη. Κατ' αυτόν τον τρόπο, σύγχρονα εικαστικά έργα αντλούν έμπνευση και συνομιλούν με έργα λατρευτικής τέχνης και κατ' επέκταση με τον επισκέπτη.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2018 και σε αυτήν συμμετέχουν οι:

 

Έκθεση Βυζαντινής Τέχνης

Βιστάκης Γιάννης

Δαμιανός Νικόλαος

Ζαμπετάκης Νίκος

Καστελλιανάκης Νεκτάριος

Κόκκινος Σπύρος

Κοντογιάννης Γιώργος

Κρασανάκη Όλγα

Κτιστάκης Γιώργος

Λυδάκη Μαρία

Μανουσάκη Βούλα

Μαρκάκης Μαρίνος

Μαρματάκης Βαγγέλης

Ματθαιάκης Θεμιστοκλής

Μπέλος Ανδρέας

Μπετεινάκη Μανώλης

Ξυπάκης Θωμάς

Παπαχρονάκη Άννα

Παυλάκης Μιχαήλ

Πεϊνίρης Γιάννης

Πεϊνίρης Λουκάς

Πέτσουρα Σύλβια

Προκοπάκης Αρσένιος

Ρουκούδης Μανώλης

Σησαμάκης Νικόλαος

Σταυρακάκης Κώστας

Συριανόγλου Ελευθερία

Φιολιτάκη Μαρία

Χατζοπούλου Καλλιόπη

Χειρακάκης Γιώργος

 

Σύγχρονη Τέχνη

Βασιλάκου Αργυρή

Βαθιανάκη Χρύσα

Βερυκάκη Όλγα

Βουζουνεράκης Μιχαήλ

Βούσουρας Ανδρέας

Γλινιάς Νίκος

Δερμάτης Χαράλαμπος

Καμένου Βίκυ

Μανωλαράκη Ελένη

Μαντζουκα Αντωνία

Μπαδόλα Ειρήνη

Μπακαλούμα Τζένη

Μπαρδής Ιωάννης

Πετράκη Αναστασία

Πέτσουρα Σύλβια

Ποντικάκης Μάνος

Ρέγκος Πολύκλειτος

Σταυρουλάκης Νικόλαος

Σκυλουράκη Μιράντα

Σόφρα Βασιλική

Φαλκώνης Μιχαήλ

Χατζηδάκη Πέπη

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδικές αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκη Μαλεβιζίου εκτίθεται μόνιμα τμήμα του έργου του αείμνηστου ζωγράφου Μπότη Θαλασσινού, ενώ το ωράριο λειτουργίας της είναι:

· Σάββατο: 10:00 – 15:00

· Κυριακή: 10:00 – 15:00

· Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά

· Τετάρτη: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00

· Πέμπτη: 09:00 – 13:00 & 17:30 – 20:00

· Παρασκευή: 10:00 – 14:00

 

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου μπορούν να επισκέπτονται σύλλογοι, μαθητές και φορείς σε γκρουπ κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 2810831117.

Επίσης, το κτίριο της Πινακοθήκης διαθέτει ένα σύγχρονο αμφιθέατρο για τη διοργάνωση ομιλιών, συνεδρίων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, χωρητικότητας 120 ατόμων και φουαγέ που μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον έως και 50 άτομα. Το αμφιθέατρο είναι πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα (ηχητική εγκατάσταση, οθόνη προβολής, κλπ), διαθέτει σύνδεση Wi-Fi, ρυθμιζόμενο φωτισμό και ο χώρος είναι πλήρως κλιματιζόμενος.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video