ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός την περασμένη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου. 

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον τρόπο που λειτουργεί το Κέντρο και να ενημερωθεί για τις μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών τις οποίες διαχειρίζονται καθημερινά οι εργαζόμενοί του, δείγμα ότι οι Ηρακλειώτες, χάρις και στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ανακυκλώνουν ολοένα και περισσότερο.

Αξίζει να τονιστεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί στην πόλη νέα ρεύματα ανακύκλωσης, καθώς και προγράμματα διαχείρισης αποβλήτων (χαρτί, γυαλί, τόνερ & μελανοδοχεία, οικιακή κομποστοποίηση κ.ά) ενώ έπονται οι καφέ κάδοι για τα οργανικά απόβλητα, ειδικοί κάδοι για τα αστικά ιατρικά απόβλητα και οι «Πράσινες Γωνίες» (ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές)

.lamprinos mamoulakis kentro dialogis anakyklwsi

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για το Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, ένα μεγάλο όσο και πρωτοποριακό έργο, του οποίου τα περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά αλλά και οικονομικά οφέλη, θα καταστήσουν το Ηράκλειο πόλη – πρότυπο στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Για την καλύτερη οργάνωση όλων των παραπάνω ενεργειών, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας είχαν συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) Γιάννη Ραζή, και τον Τεχνικό Διευθυντή Βασίλη Μακρίδη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα , συζητήθηκαν επί μέρους προβλήματα στην λειτουργία του ΚΔΑΥ, καθώς και οι τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των αποτελεσμάτων της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο. Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ραζή για την προσφορά ενός ακόμα απορριμματοφόρου ανακύκλωσης και νέων μπλε κάδων, στον Δήμο Ηρακλείου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε: «Η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η συνολική διαχείριση των αποβλήτων, κατά τρόπον σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό, αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας. Χάρις στην καλή δουλειά του Αντιδημάρχου και των εργαζομένων στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, καθώς και στην σταθερή συνεργασία μας με την ΕΕΑΑ, έχουμε θετικά αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι η ανακύκλωση να μπει σε κάθε σπίτι».

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video