ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βραβείο στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Με το Ελληνικό Βραβείο για το Περιβάλλον τιμήθηκε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Σε μια λαμπρή τελετή και με την παρουσία πολιτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24/10 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η 7η τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον».

Τα βραβεία, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, του Σ.Ε.Β., της Κ.Ε.Δ.Ε., της ΕΝ.Π.Ε., της Ε.Ε.Δ.Ε. και άλλων φορέων, θεωρούνται από τα πιο σημαντικά του τομέα στην χώρα μας. Το βραβείο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. αφορούσε το ιδιαίτερα πρωτοποριακό Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και άλλων φορέων.

Στην εκδήλωση, η Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.) βράβευσαν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρείες που κατάφεραν να συνδυάσουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.

Οι εταιρείες και οι φορείς, που διακρίθηκαν στα Ελληνικά βραβεία για το Περιβάλλον, είναι οι:

Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού και φορέων Δημοσίου

 • ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Φο.Δ.Σ.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

 • ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΕΥΔΑΠ
 • ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.
 • ΟΤΕ
 • ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού (Δήμων)

 • ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ
 • ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
 • ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Οι Ελληνικές εταιρείες, που βραβεύτηκαν με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment, τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης, είναι οι:

Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (Management Award for micro & small)

 • ΚΛΗΜΗΣ

Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (Management Award for medium & large)

 • ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ( ΕΛΛΑΣ )  ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ 
 • DROMEAS S.A. 
 • Όμιλος εταιρειών ΣΚΑΪ 

Βραβείο Προϊόντος & Υπηρεσιών (Products & Services Award)

 • ERMA FIRST 
 • EPTA S.A. 
 • BIOSLIDS S.A. 
 • ANTIPOLLUTION S.A. 

Βραβείο Διεργασίας (Process Award)

 • ΕΠΑΔΥΜ 
 • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. 
 • ΟΤΕ 
 • ENVITEC S.A. 

Βραβείο Συνεργασίας με Αναπτυσσόμενη Χώρα (Developing Country Cooperation)

 • Polyeco S.A. 

Βραβείο Επιχειρηματικότητας & Βιοποικιλότητας (Business & Biodiversity Award) 

 • DROMEAS S.A. 
 • Όμιλος εταιρειών ΣΚΑΪ - η 2η Ελληνική εταιρεία φιναλίστ της Βιέννης
 • ERMA FIRST 

 

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μαλεβιζίου, Δημήτρης Τζεδάκης.

«Μια ακόμα βράβευση για τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., μια ακόμα αναγνώριση για την σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ευαισθητοποίησης των πολιτών στην Κρήτη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Κάθε βραβείο είναι σημαντικό και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο και να έρθουμε σε επαφή με νέους φορείς που μπορεί να λειτουργήσουν και ως επόμενοι συνεργάτες, ακόμα όμως πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως αναγνωρίζεται το ότι η δουλειά που κάνουμε και οι πολλές συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει, έχουν αποτέλεσμα και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Συνεχίζουμε, ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποτελεσματικά και ακόμα πιο αποφασιστικά σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας».

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας που βραβεύτηκε στην εκδήλωση της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.), είναι μια συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που συνδυάζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την αναψυχή, οργανώνει σε μια ενιαία έκταση πολλές διαφορετικές χρήσεις, είναι ανοιχτό σε επισκέψεις σχολείων, συλλόγων και φορέων και μπορεί να αναπτύσσει ταυτόχρονα διάφορες δράσεις προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο, προτείνεται να αναπτυχθεί και να αναβαθμίσει μια περιοχή μεγαλύτερη των 270 στρεμμάτων στη Νέα Αλικαρνασσό, βόρεια της Βιομηχανικής Περιοχής, με τη λειτουργία του να έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα στην Ελλάδα, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στην Κρήτη, αλλά και να αναβαθμίζει περιβαλλοντικά – και όχι μόνο – τη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι από τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας  είναι οι ακόλουθοι:

 1. Να είναι ανοιχτό και επισκέψιμο σε πολίτες, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, παραγωγικούς φορείς εντός και εκτός Περιφέρειας Κρήτης.
 2. Να συνδυάσει την περιβαλλοντική διαχείριση με την ενημέρωση – εκπαίδευση- καινοτομία καθώς και  την αναψυχή.
 3. Να οργανώσει χωροταξικά  το σύνολο των επιμέρους χρήσεων της ενιαίας έκτασης που βρίσκονται στη θέση «Μαύρος Σπήλιος» και να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.
 4. Να δώσει προτεραιότητα στις δράσεις ενημέρωσης κοινού, στην πρόληψη – επαναχρησιμοποίηση καθώς και στην χωριστή συλλογή για ανάκτηση  ανακυκλώσιμων υλικών και ενεργειακή αποδοτικότητα με νέες δράσεις όπως:
 1.             το Δημοτικό Πράσινο Σημείο- Κέντρο Εκπαίδευσης για την Διαλογή στην Πηγή ( ΠΣ- ΚΑΕΔΙΣΠ)
 2. τον εκσυγχρονισμό του ΚΔΑΥ

                            iii.            την προ-επεξεργασία πρασίνων-ογκωδών του Δήμου

 1. τον εκσυγχρονισμό του ΣΜΑ για υποδοχή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων του Δήμου
 2. τις πιλοτικές δράσεις  στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου και άλλων επιστημονικών, ερευνητικών προγραμμάτων.
 1. Να εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη Μονάδα προ-επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΠΑ) σε Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ), ώστε να την καταστήσει λειτουργικά ωφέλιμη με υψηλή ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και  ευέλικτη και προσαρμόσιμη τόσο σε αιχμές (εποχικότητας)  όσο και σε μεταβολές νέων οδηγιών της ΕΕ.
 2. Να αναπτύξει ερευνητικές - καινοτόμες - επιδεικτικές  εφαρμογές κυκλικής οικονομίας
 3. Να δέσει αρμονικά με υφιστάμενες  χρήσεις όπως η Λαχαναγορά και Ιχθυαγορά ενισχύοντας τις λόγω αύξησης της επισκεψιμότητας του Πάρκου.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video