ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:00, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, σε ειδική Τελετή, θα απονεμηθεί το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, για το πολυσήμαντο, διεθνώς αναγνωρισμένο έργο που έχει προσφέρει στην επιστήμη και στην κοινωνία. Το Βραβείο θα επιδώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, θα ομιλήσει ο κ. Γιάννης Πυργιωτάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το ΙΤΕ τιμά εδώ και δεκαετίες το Ηράκλειο, την Κρήτη, την χώρα μας. Αποτελεί μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων μας, παράδειγμα συλλογικής επιστημονικής δράσης, που δεν εμποδίστηκε από τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής ζωής, κατορθώνοντας να φέρει το σύνολο των δράσεων και των επιτευγμάτων του στην κοινωνία. Συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάτασή της, στην ηθική της συγκρότηση, στην συμμετοχή της στο μελλοντικό οικουμενικό περιβάλλον, στην αντιμετώπιση των πολλαπλών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην περίπλοκη εποχή μας.

Στοιχεία για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Η Έδρα του ΙΤΕ και η Κεντρική του Διεύθυνση βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αποτελείται από έξι Ερευνητικά Ινστιτούτα:

Στο Ηράκλειο:
Το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ
Το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας
Το Ινστιτούτο Πληροφορικής
το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών

Στο Ρέθυμνο:
το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών

Στην Πάτρα:
το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής
Συνάμα, στα Ιωάννινα λειτουργεί: το Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών το οποίο υπάγεται στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.
Άλλες, επίσης εξαιρετικά σημαντικές μονάδες του ΙΤΕ, είναι: οι «Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης» (με βαρυσήμαντο για τα ελληνικά γράμματα και την επιστήμη εκδοτικό έργο), το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Το «Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας» ιδρύει επίσης ένα νέο, το έβδομο, Ινστιτούτο, το μόνο στην Ελλάδα που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον τομέα της Αστροφυσικής. Η σχετική διάταξη νόμου ψηφίστηκε στην Βουλή στις 26 Φεβρουαρίου 2018.
Οι ερευνητικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις του ΙΤΕ επικεντρώνονται σε τομείς υψηλού επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως: Μοριακή Βιολογία και Γενετική, Βιοτεχνολογία, Μικροηλεκτρονική, Πληροφορική, Βιοπληροφορική, Ρομποτική, Τηλεπικοινωνίες, Λέιζερ, Υπολογιστικά Μαθηματικά, Χημική Μηχανική, Ανθρωπιστικές επιστήμες και Πολιτισμός.

Το ΙΤΕ έχει να επιδείξει μοναδικής εμβέλειας επιστημονικές επιδόσεις, καθώς και μια σπουδαία κοινωνική και οικονομική προσφορά στην χώρα μας, με το σύνολο των δράσεών του. Στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα κορυφαία Ερευνητικά Κέντρα σε οικουμενικό επίπεδο. Σύμφωνα με πρόσφατη αποτίμηση από το «Ranking Web of Research Centers», σε σύνολο 7.953 Ερευνητικών Κέντρων παγκοσμίως, το ΙΤΕ, κατατάσσεται πρώτο (1o) στην Ελλάδα, 55ο στην Ευρώπη και 142ο στην διεθνή κατάταξη – για τα ερευνητικά του επιτεύγματα και την συνεισφορά του στην Εκπαίδευση, καθώς και για την παρουσία του στην παγκόσμια Ερευνητική Κοινότητα και την διάχυση του επιστημονικού του έργου.

Ιστορία του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως»

Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου, πραγματώθηκε έπειτα από πρόταση του Μανόλη Καρέλλη. Ως σήμερα έχουν βραβευθεί: ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Φώτης Καφάτος το 2003, τα «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού» το 2006, και επί δημαρχιακής θητείας Βασίλη Λαμπρινού: ο Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το 2016, και ο Γρηγόρης Σηφάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το 2017.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video