ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΑΜΕ: Το πάρκο Γεωργιάδη ανήκει στις λαϊκές οικογένειες του Ηρακλείου

ΠΑΜΕ: Το πάρκο Γεωργιάδη ανήκει στις λαϊκές οικογένειες του Ηρακλείου

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το Πάρκο Γεωργιάδη:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καταστολή και την παρουσία των ΜΑΤ στο Πάρκο Γεωργιάδη, κατά την επιδίωξη της Δημοτικής αρχής να επιβάλει την έναρξη των εργασιών ανάπλασης του πάρκου από τον εργολάβο.
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη. Ένας από τους ελάχιστους - αν όχι ο μοναδικός- πνεύμονες πρασίνου στο Ηράκλειο χρόνια τώρα βρίσκεται σε εγκατάλειψη από όλες τις δημοτικές αρχές. Είναι απαραίτητη και αναγκαία μια ουσιαστική συντήρηση και ανανέωση του τόσο όσον αφορά το πράσινο αλλά και την παιδική χαρά, τους χώρους υγιεινής, τον επαρκή φωτισμό του κλπ. Και όλα αυτά φυσικά χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες με ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
Όμως το πιο σημαντικό είναι να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας που έχει εδώ και δεκαετίες ως χώρος έκφρασης της αναψυχής, της λαϊκής δημιουργίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών κλπ.

Στα πλαίσια αυτά το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό έχει τη δική του συμβολή μιας και φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γεωργιάδη το 1o Εργατικό Φεστιβάλ με σημαντική συμμετοχή μεταναστών και προσφύγων, στο οποίο αναδείχτηκε η ανάγκη ύπαρξης και αναβάθμισης του πάρκου.

Δεν θα ανεχθούμε λοιπόν από κανένα να αλλάξει το χαρακτήρα του πάρκου ως τέτοιου πολυδιάστατου χώρου, είτε στο όνομα της ανάπλασης είτε στο όνομα της προστασίας του. Αντίθετα, παλεύουμε και διεκδικούμε το Ηράκλειο να αποκτήσει σε όλες τις εργατογειτονιές του πολλούς τέτοιους πνεύμονες πρασίνου, χώρους για την αναψυχή και την έκφραση του λαού μας με την εφαρμογή σχεδίου πόλης

Τέτοιο όμως σχέδιο δεν έχουν και ούτε πρόκειται να αποκτήσουν δημοτικές αρχές όπως η σημερινή και κυβερνήσεις που έχουν ευθύνη για :

Το πετσόκομα της κρατικής χρηματοδότησης με αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου και την προσφυγή σε λύσεις τύπου υιοθέτησης χώρων πρασίνου από πολίτες με αποτέλεσμα να μετακυλύεται το κόστος σε αυτούς.
Την ανυπαρξία κονδυλίων για απόκτηση ελεύθερων χώρων και την έλλειψη σχεδίου πόλης που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χωροθέτηση, εκ των υστέρων, τέτοιων χώρων.
Καλούμε λοιπόν τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να διεκδικήσει πάρκα και χώρους αναψυχής με βάση τις ανάγκες του να συγκρουστούν με την επιζήμια λογική του κόστους - οφέλους. Να στρέψουν τα βέλη τους ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου αλλά και στους ντόπιους υπερασπιστές του (Δήμοι, Περιφέρεια), να πρωτοστατήσουν στον καθημερινό αγώνα, στην ταξική πάλη ενάντια στο κεφάλαιο.

Να απαιτήσουν αποφασιστικά:
 Καμία σκέψη για αλλαγή χρήσης των πάρκων ως ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι ανάπαυσης, πολιτισμού και αναψυχής για το λαό και τα παιδιά του.
 Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών πρασίνου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου. Να σταματήσει η εγκατάλειψη των πάρκων, των παιδικών χαρών και όλων των δημοτικών δομών.
 Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το Δήμο.
 Να μην επιτραπεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των χώρων του, να είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, των φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος, των πολιτιστικών συλλόγων.
 Σχέδιο πόλης που θα βάλει τέλος στην έλλειψη υποδομών, σχολείων, κοινόχρηστων χώρων αλλά και αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών και αντιπυρικών μέτρων, για να μην πνιγόμαστε το χειμώνα και καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Μόνο σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουν τα όποια έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του χαρακτήρα του Πάρκου Γεωργίαδη. Αυτός είναι ο προσανατολισμός που το οργανωμένο λαϊκό κίνημα χρειάζεται για να μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη βελτίωση της ποιότητας σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video