ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε ημερίδα «Η Ευρώπη που αλλάζει» συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στη Μπολόνια

Σε ημερίδα «Η Ευρώπη που αλλάζει» συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στη Μπολόνια

Σε ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη που αλλάζει» με συμμετοχές από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Σενεγάλη, Πορτογαλία, πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας (το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης). Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαικά και Διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης ενώ συμμετείχε και η Ελληνίδα Πρόξενος στην Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη.

Ο κ.Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε εισαγωγικά για την «καταγωγή της Ευρώπης από την Κρήτη» και ανέπτυξε τρία θέματα : τι αλλάζει στην Ευρώπη σήμερα, πως αντιδρούν στις αλλαγές οι ευρωπαϊκές περιφέρειες και πως προσαρμόζεται στις αλλαγές η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην πρώτη ενότητα της ομιλίας του, αφού προσδιόρισε τι αλλάζει στην Ευρώπη και στον κόσμο, κατέληξε ότι πρέπει να προασπίσουμε την ενότητα της Ευρώπης, ότι οι αλλαγές γίνονται με γρήγορο τρόπο αλλά χωρίς σαφή και πάντα καθορισμένη κατεύθυνση και ότι κάνεις δεν διαθέτει συνολική στρατηγική σήμερα για το μέλλον της Ευρώπης.

Στην δεύτερη ενότητα περιέγραψε τα θέματα ενδιαφέροντος των Περιφερειών σήμερα σε όλη την Ευρώπη και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-27, στην Πολιτική Συνοχής που αφορά όλες τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, στην ανάγκη να γίνουν πιο πρακτικές οι ευρωπαϊκές μακροπεριφερειακές στρατηγικές, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων πολιτικών, στην κλιματική αλλαγή με εμφανείς πλέον επιπτώσεις παντού, στην ανάγκη αποκέντρωσης των Διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, και για τον μακροπρόθεσμο τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών με παρεμβάσεις βελτίωσης των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών διαβίωσης στις χώρες προέλευσης.

Στην τρίτη ενότητα της παρουσίασης του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα ώστε μέσα από την πιλοτική εφαρμογή των ευρωπαϊκών στρατηγικών να «μαθαίνει» την ευρωπαϊκή agenda και να την προσαρμόζει στα ελληνικά και κρητικά δεδομένα. Επίσης αναφέρθηκε στο Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της πολιτικής Εξωστρέφειας ως «ένα παράθυρο στην Ευρώπη» και στις προσπάθειες για εφαρμογές της κυκλικής οικονομίας στο νησί μας και σε άλλα νησιά στη Μεσόγειο. Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή δικτύωση της Περιφέρειας Κρήτης μέσα από τη συμμετοχή σε περισσότερα από 10 Δίκτυα Συνεργασίας καθώς και την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες όπως και με Επαρχίες της Κίνας.

Όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών της επισημαίνοντας ότι με την σειρά τους θα αναπτύξουν  περαιτέρω σχέσεις-επαφές με την Κρήτη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video