ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε καινοτόμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ο Δήμος Οροπεδίου

Συμμετοχή του Δήμου Οροπεδίου σε καινοτόμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα-Πρόσκληση σε νέους ηλικίας 18-25

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης καινοτομεί για μια ακόμη φορά με τη δυναμική του παρουσία στην 1η πρόσκληση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας για το 2018 και τη συμμετοχή του σε 2 εγκεκριμένα Ευρωπαϊκά έργα.

Αρχικά, με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων- I.R.T.E.A., ως επικεφαλής εταίρος και το δίκτυο εταίρων που αποτελείται από 2 Ελληνικούς Δήμους και 5 Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, ο Δήμος Οροπεδίου θα συμμετάσχει στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου Balkan Entrepreneurs.

Το έργο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει την κινητικότητα συνολικά 58 νέων από τις 6 συμμετέχουσες στο έργο χώρες και η θεματική του αφορά στη νεανική επιχειρηματικότητα. Στόχος του Balkan Entrepreneurs είναι η ενημέρωση των νέων και τη μη τυπική εκπαίδευσή τους που αποσκοπεί  στην ενίσχυση των ικανοτήτων, των γνώσεων τους, των επαγγελματικών τους προσόντων, την ενίσχυση στοιχείων του χαρακτήρα τους, όπως η αποφασιστικότητα και οι ηγετικές ικανότητες, την εξοικείωση χρήσης καινοτόμων εργαλείων και την εξοικείωση εργασίας σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αποσχολησιμότητάς τους.

Οι εργασίες υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου έχουν ήδη εκκινήσει, ενώ η κινητικότητα με τη συμμετοχή 6 νέων ηλικίας 18-25 ετών θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Hand in Hand for Youth Participation in Rural Areas

Ο  Δήμος Οροπεδίου συμμετέχει επίσης ως εταίρος, μαζί με 3 ακόμη Δήμους της Ελλάδας και 3 Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου “Hand in Hand for Youth Participation in Rural Areas”, και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2019 στην Αθήνα.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις αγροτικές περιοχές στη λήψη πρωτοβουλιών υλοποίησης Ευρωπαϊκών Έργων σε αγροτικές ή/και απομακρυσμένες περιοχές, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της νεανικής απασχόλησης, καθώς, επίσης, την ενίσχυση ικανοτήτων μέσω της τυπικής και μη τυπικής μάθησης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου  συμμετέχει στην υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Balkan Entrepreneurs.

Το Έργο περιλαμβάνει την κινητικότητα συνολικά 60 νέων από τις 5 συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Ρουμανία, Λετονία, ΠΓΔΜ) και η θεματική του αφορά στη νεανική επιχειρηματικότητα.

Στόχος του Balkan Entrepreneurs είναι η ενημέρωση των νέων και η μη τυπική εκπαίδευσή τους που αποσκοπεί  στην ενίσχυση των ικανοτήτων, των γνώσεων τους, των επαγγελματικών τους προσόντων, την εξοικείωση εργασίας σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αποσχολησιμότητάς τους.

Η κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου ως την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Η αποστολή του Δήμου  αποτελείται από έξι (6) άτομα, τα οποία οφείλουν να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • ευχέρεια στα αγγλικά
  • ηλικία 18-25 ετών
  • δυνατότητα μετακίνησης στην Αθήνα το συγκεκριμένο διάστημα

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες, που πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν την αίτηση με τα προσωπικά τους στοιχεία, πατώντας εδώ.   

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 10 Οκτωβρίου 2018.

Σημειώνεται πως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής καλύπτονται πλήρως από το Πρόγραμμα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video