ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να ενισχύσουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη»

«Συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να ενισχύσουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη»

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Έφης Κουτεντάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη παρουσία και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων, με τον κ. Σωκράτη Βαρδάκη να επισημαίνει ότι, «οι σημαντικότατες υποδομές που διαθέτει η Κρήτη στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας και η παγκόσμια αναγνώριση για τα επιστημονικά και ερευνητικά τους επιτεύγματα την καθιστούν πρωτοπόρο στην προσπάθεια εισαγωγής μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής μέσα από την σύγκλιση της γνώσης, της έρευνας και καινοτομίας σε βασικούς τομείς-πυλώνες της τοπικής οικονομίας όπως ο πρωτογενής τομέας ο πολιτισμός και ο τουρισμός».

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Δραγασάκη και τον Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκη με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών, καθώς και η ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ.

Η σημαντική αυτή δράση όπως τόνισε ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης «θα συμβάλλει στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και στην περαιτέρω σύγκλιση της συνεργασίας μεταξύ των ερευνητικών και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Επιχειρήσεων του νησιού».

Επιπλέον ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία των δύο Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας για δημιουργία στην πρώην Σχολή Ασωμάτων και στην πρώην Γεωργική Σχολή Μεσαράς πρότυπο κύτταρο έρευνας και κατάρτισης στο πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης τέλος υπογράμμισε ότι «μόνο με συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε να ενισχύσουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video