ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρόσκληση για πετρελαϊκές έρευνες σε 5 νέες περιοχές σε Κρήτη - Ιόνιο

φωτογραφία αρχείου

Με το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ώστε να έρθουν στην Ελλάδα η ExxonMobil, η Total και η Repsol, δηλαδή τρεις μεγάλες και καταξιωμένες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, φιλοδοξεί η κρατική αρχή υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ να προσελκύσει και άλλες μεγάλες πετρελαϊκές για έρευνες στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας σε workshop που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το επόμενο βήμα θα γίνει με 5 νέα μπλοκ που έχουν ήδη μελετηθεί και θα επιδιωχθεί να ανατεθούν σε εταιρείες για έρευνες μέσα στο προσεχές 12μηνο.

Τα μπλοκ αυτά προέρχονται από τις περιοχές που είχαν περιληφθεί στο μεγάλο γύρο παραχώρησης του 2014, ωστόσο έμειναν αδιάθετα καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ωστόσο, οι επιστήμονες της ΕΔΕΥ προχώρησαν σε επανεπεξεργασία και σε νέα ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων και στη συνέχεια χάραξαν νέα μεγαλύτερα μπλοκ που έχουν έκταση από 8 έως 20 χιλιάδες τετραγωνικά χλμ. Στο πλαίσιο αυτό χαράχτηκαν 2 μπλοκ στην περιοχή νοτίως της Κρήτης 2 μπλοκ στο Ιόνιο και 1 μπλοκ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου.

Η ΕΔΕΥ θα ξεκινήσει να κάνει το promotion των θαλάσσιων αυτών περιοχών σε διάφορα fora αλλά και σε στοχευμένες εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τέτοιου μεγέθους εκμεταλλεύσεις. Μάλιστα η πρώτη τεχνική παρουσίαση των πέντε περιοχών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο workshop του ΙΕΝΕ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σε διεθνή συνέδρια.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασιά, η πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποια εταιρεία είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να προχωρήσουν οι έρευνες καθώς οι άλλες δύο διαδικασίες (γύρος παραχωρήσεων ή η πρόσκληση open door) είναι χρονοβόρες και συνεπάγονται σημαντικά κόστη.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ εκτίμησε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 12μηνου ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα για τις εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένα τμήμα μόνο από τα 5 μπλοκ που βγαίνουν προς εκμετάλλευση.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ο κ. Μπασιάς σημείωσε ότι οι δύο περιοχές νοτίως της Κρήτης έχουν διαφορετική μορφολογία από τα θαλάσσια μπλοκ που παραχωρήθηκαν στην κοινοπραξία ExxonMobil Total ΕΛΠΕ στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σε ό,τι αφορά τέλος το Ιόνιο, οι περιοχές που βγαίνουν σε παραχώρηση αποτελούν την συνέχεια της λεκάνης της Απούλιας στην Ιταλία.

capital.gr / Χάρης Φλουδόπουλος


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video