ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έτρεξαν για καλό σκοπό στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

Έτρεξαν για καλό σκοπό στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

Περισσότερα από 4.000 άτομα από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, και 32 χώρες του εξωτερικού «ετρεξαν»σημερα για καλό σκοπό,στον 4ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιηθηκε με επιτυχια στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Ηρακλειου.”Ειναι μια μεγαλη γιορτη του Αθλητιςμου,του πολιτιςμου,της Αλληλεγγυης,που κάθε χρόνο μαγνητιζει όλο και περισσότερους αθλητές,νέους,νέες,πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικο και που παράλληλα με τις αξίες του Αθλητιςμου,βιώνουν την φιλοξενια μας,τις παραδόσεις μας ,τις ομορφιές τις φύσης,και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτες του τόπου μας”ανέφεραν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δημαρχος Μινωα Ζαχαριας Καλογερακης καλωσορίζοντας ολους,οπως και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και Θραψανού που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα ενώ εγιναν παράλληλες εκδηλώσεις.

Την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,παρόντων του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλιου Γιώργου Πιτσούλη,του Δημαρχου Ζαχαρια Καλογεράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Αθλητιςμου Νικου Συριγωνακη,Αντιδημαρχων,οργανωτών,ενω ανάμεσα στους χιλιάδες αθλητες-πολίτες που συμμετειχαν στους αγώνες ηταν ο γραμματέας της ΝΔ Βουλευτης Ηρακλειου Λευτερης Αυγενάκης,ο επικεφαλης του Ποταμιού Βουλευτης Σταύρος Θεοδωράκης,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλειου Ευριπιδης Κουκιαδακης,ο π.Βουλευτης-Νομάρχης Δημητρης Σαρρης,εκπροςωποι φορεων κ.α”Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις και τις δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που παρακινούν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό αθλητισμό.”ανεφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του αγώνα,ενω περασε απο τα περίπτερα και χαιρέτησε τα στελέχη και μέλη των εθελοντικών οργανώσεων-συλλόγων Αλληλεγγυης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.Στους αγώνες 21 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων αλλά και τα 1000 μέτρα για παιδιά, προστέθηκε για πρώτη φορά φέτος και αγώνας για ΑΜΕΑ.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης περασε μέσα από γραφικά χωριά της ενδοχώρας της ΠΕ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιώνες,αμπέλια,Ιστορικά τοπία,και όλοι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στο ανοιχτο Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου με μια μεγάλη γιορτή φιλοξενίας, με την προσφορά περισσότερων από 400 εθελοντών.Στην μεγαλη γιορτη έπαιξαν Κρητικη μουσική το συγκρότημα Γιώργου Γλυκοκοκαλου,Γιώργου Καραγιωργη με τους συνεργατες τους και χόρεψαν παραδοσιακους χορούς τα μέλη του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης,που χειροκροτηθηκαν θερμα απο τους χιλιάδες παραβρισκομενους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ-ΘΕΣΜΟ

Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναφέρθηκαν:
Οι αγώνες του 4ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης οργανώνονται κάθε χρόνο από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλειου,του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Γαλατά, Βόννης και Θραψανού. Σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια αναφέρθηκαν στην γιορτή του αθλητισμού -όπως χαρακτηρίστηκε- ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Μανόλης Σμυρνάκης, Κυριάκος Καραγιώργης, η γιατρός βιολόγος της «Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών Όραμα Ελπίδας» Ιωάννα Βαρελά, η αθλήτρια Μαρία Πολύζου κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον μαραθώνιο γυναικών κ.α.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης , στηρίζει φέτος τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», ενώ υπηρξε περίπτερο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την εγγραφή δωρητών μυελού των οστών. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η γιατρός κ. Βαρελά, από τους 75.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών που έχουν κάνει την εγγραφή τους στο «Όραμα Ελπίδας» έχουν βρεθεί 31 συμβατοί δότες.
Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναφέρθηκαν:
Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό πολιτιστικό γεγονός που πραγματικά τιμά την Κρήτη και το Ηράκλειο. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με πολλαπλά οφέλη, ένας αγώνας που προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακινώντας τους νέους, όλες τις ηλικίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όμως και τους εκατοντάδες εθελοντές που μοχθούν για την επιτυχία της διοργάνωσης».

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης: «Τέτοια σπουδαία αθλητικά γεγονότα «αναγεννούν» τον μαζικό αθλητισμό, παρακινώντας τους νέους μας, όλες τις ηλικίες, να ασχοληθούν ενεργότερα με τον μαζικό αθλητισμό. Από τέτοιου είδους διοργανώσεις αναδεικνύονται τα ταλέντα, οι αυριανοί πρωταθλητές. Συγχαρητήρια σε όλους για την προετοιμασία των αγώνων».
Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης:”Η επιτυχια ειναι κάθε χρόνο μεγαλύτερη.Η γιορτή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που πια δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός που προβάλλει την παράδοση της Κρήτης τον πολιτισμό της. Περισσότεροι από 400 εθελοντές προσφέρουν εντατικά για να διεξαχθεί με επιτυχία ο αγώνας και τους ευχαριστούμε πολύ. Εκτός Κρήτης συμμετειχαν 1000 αθλητές, και από το εξωτερικό 500».

Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης που για τέταρτη φορά διοργανώνεται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και στο Αρκαλοχώρι αποτελεί πλέον ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που υπερβαίνει την Κρήτη και τη χώρα μας με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και από το εξωτερικό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον αθλητικό σύλλογο, στους φορείς της περιοχής μας για την άψογη διοργάνωση που για τέταρτη φορά στέλνει το μήνυμα ότι και η ενδοχώρα του νόμου μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τους φορείς και τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στη διοργάνωση και σε όλη τη διαδικασία που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός».

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης:Κάθε χρόνο η επιτυχια ειναι μεγαλύτερη.Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού, συγχαίρω τον αθλητικό σύλλογο Αρκαλοχωρίου, όπου και φέτος με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα, χορηγών και εθελοντών μεριμνούν για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων,που οπως αποδεικνύεται ο θεσμός εχει εδραιωθεί και κάθε χρόνο ενδυναμώνεται”

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Πρώτος "έκοψε" την κορδέλα του τερματισμού στον Ημιμαραθώνιο κάνοντας μάλιστα ρεκόρ διαδρομής- ο Αυστραλός Humerloc Douglas.
Πρώτος στα 5 χιλιόμετρα αναδειχθηκε ο Κωστας Δροσος,ενω στα 5 χιλιόμετρα γυναικών πρώτη ηταν η Μαρινα Μανιαδακη.
Πρώτος στα 10 χιλιόμετρα ανδρών ηταν ο Στ.Ζαγκανας και γυναικών πρώτη η Παναγιωτα Βλαχακη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video