ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την Κυριακή ο 4ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Την Κυριακή ο 4ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Περισσότερα από 4.000  άτομα από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, και 32 χώρες του εξωτερικού θα συμμετέχουν στον 4ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Στους αγώνες 21 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων αλλά και τα 1000 μέτρα για παιδιά, συμπληρώνονται για πρώτη φορά  φέτος από αγώνα για ΑΜΕΑ ενώ θα ακολουθήσει μια μεγάλη γιορτή στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου. Οι αγώνες του 4ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης οργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Γαλατά, Βόννης και Θραψανού.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια αναφέρθηκαν στην γιορτή του αθλητισμού -όπως χαρακτηρίστηκε- ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Μανόλης Σμυρνάκης, Κυριάκος Καραγιώργης, η γιατρός βιολόγος της «Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών Όραμα Ελπίδας» Ιωάννα Βαρελά, η αθλήτρια Μαρία Πολύζου κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον μαραθώνιο γυναικών κ.α.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης , στηρίζει φέτος τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», ενώ θα υπάρχει περίπτερο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την εγγραφή δωρητών μυελού των οστών.  Μάλιστα όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου η γιατρός κ. Βαρελά, από τους 75.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών που έχουν κάνει την εγγραφή τους στο «Όραμα Ελπίδας» έχουν βρεθεί 31 συμβατοί δότες.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης περνάει μέσα από γραφικά χωριά της ενδοχώρας της ΠΕ  Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια και ολοκληρώνεται με μια μεγάλη γιορτή φιλοξενίας, με την προσφορά περισσότερων από 400 εθελοντών.

Σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό πολιτιστικό γεγονός που πραγματικά τιμά την Κρήτη και το Ηράκλειο. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με πολλαπλά οφέλη, ένας αγώνας που προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακινώντας τους νέους, όλες τις ηλικίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όμως και τους εκατοντάδες εθελοντές που μοχθούν για την επιτυχία της διοργάνωσης».

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης: «Τέτοια σπουδαία αθλητικά γεγονότα «αναγεννούν» τον μαζικό αθλητισμό, παρακινώντας τους νέους μας, όλες τις ηλικίες, να ασχοληθούν ενεργότερα με τον μαζικό αθλητισμό. Από τέτοιου είδους διοργανώσεις αναδεικνύονται τα ταλέντα, οι αυριανοί πρωταθλητές. Συγχαρητήρια σε όλους για την προετοιμασία των αγώνων».

Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης: «Είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που πια δεν είναι ένα αθλητικό γεγονός είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός που προβάλλει την παράδοση της Κρήτης τον πολιτισμό της. Περισσότεροι από 400 εθελοντές προσφέρουν εντατικά για να διεξαχθεί με επιτυχία ο αγώνας και τους ευχαριστούμε πολύ. Εκτός Κρήτης θα συμμετέχουν 1000 αθλητές, και από το εξωτερικό 500».

Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης που για τέταρτη φορά διοργανώνεται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και στο Αρκαλοχώρι αποτελεί πλέον ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που υπερβαίνει την Κρήτη και τη χώρα μας με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και από το εξωτερικό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον αθλητικό σύλλογο, στους φορείς της περιοχής μας για την άψογη διοργάνωση που για τέταρτη φορά στέλνει το μήνυμα ότι και η ενδοχώρα του νόμου μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τους φορείς και τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στη διοργάνωση και σε όλη τη διαδικασία που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός».

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού, συγχαίρω τον αθλητικό σύλλογο Αρκαλοχωρίου, όπου και φέτος με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα, χορηγών και εθελοντών μεριμνούν για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Προσκαλούμε τον κόσμο να συμμετέχει στους αγώνες, αλλά και τους επισκέπτες να βρεθούν την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι, και να εμψυχώσουν τους συμμετέχοντες».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video