ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Ποιο είναι το σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης για τον ιό του Δυτικού Νείλου που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα;»

φωτογραφία αρχείου

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ζητά να ενημερωθεί για το σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης καθώς και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον ιό του Δυτικού Νείλου που εξαπλώνεται ανεξέλγκτα.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το τελευταίο διάστημα, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Τα κρούσματα προσβολής από τον εξαιρετικά επικίνδυνο ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ολοένα και αυξάνονται, με τα επίσημα στοιχεία να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά: Εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) κρούσματα – που συνεχώς αυξάνονται – και είκοσι επτά (27) νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ το 2015 και το 2016 δεν είχε σημειωθεί κανένα κρούσμα.

Στη Κρήτη και συγκεκριμένα στον Νομό Ρεθύμνου καταγράφηκε το δεύτερο περιστατικό από το εργαστήριο κλινικής Ιολογίας ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το επόμενο διάστημα , θεωρώντας πιθανή την εμφάνιση λοίμωξης από τον ιό και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Επειδή στην Κρήτη υπάρχουν περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω του έντονου υδατικού στοιχείου, ποταμών, ρεμάτων, ελών, στάσιμου νερού, μεγάλων εκτάσεων πρασίνου, διέλευσης αποδημητικών πτηνών που είναι οι μεγαλύτεροι ¨μεταφορείς¨ και ¨μεταδότες¨ του ιού στα σμήνη των κουνουπιών.

Επειδή είναι μεγάλη και εύλογη είναι η ανησυχία που έχει καταλάβει τους πολίτες όλης της χώρας και  ιδιαίτερα της υπαίθρου και πολύ περισσότερο των περιοχών υψηλού κινδύνου και

επειδή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) δηλώνει ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και έχουν ληφθεί αποδείχτηκαν ανεπαρκή εκ του αποτελέσματος » και εκτιμά ότι η χώρα μας είναι αθωράκιστη.

 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

 

  1. Ποια κονδύλια έχουν κατανεμηθεί στις Περιφέρειες για τους επαρκείς αλλά και αναγκαίους ψεκασμούς; Πού και πόσοι ψεκασμοί έχουν πραγματοποιηθεί;
  2. Ποιο είναι το σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης και τι συγκεκριμένα μέτρα έχουν ληφθεί  για τον ιό του Δυτικού Νείλου που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα;

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video