ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύμπραξη ΣΕΚ – ΣΕΒ για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Σύμπραξη ΣΕΚ – ΣΕΒ για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση και υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, συμμετείχε σε κοινή συνάντηση των φορέων που στηρίζουν την εξωστρέφεια.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, τον ΣΕΚ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κος Καλαμπόκης, και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κος Μπίτσιος, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κος Στεργιούλης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κος Μίχαλος, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κα Σακελλαρίδη, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κος Κωνσταντόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων από τους συμμετέχοντες, με σκοπό τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής εξωστρέφειας για το 2019. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους κατά την εξαγωγική τους δραστηριότητα και να συζητήσουν τρόπους για την επίλυσή τους.

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, και σε συνέχεια της συνάντησης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΚ και ΣΕΒ από τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, κο Καλαμπόκη, και τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, κο Μπίτσιο, για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο συνδέσμων και τη βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εξωστρέφειας.

sek sev2

Η συνεργασία του ΣΕΒ με τον ΣΕΚ θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών και ξένων εταιριών, την πρόσβαση των μελών του ΣΕΚ με ευνοϊκούς όρους στις υπηρεσίες ExportReady του ΣΕΒ και την προώθηση προτάσεων πολιτικής προς τη δημόσια διοίκηση για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η συνεργασία εγκαινιάζεται με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ (Ανόι και Χο Τσι Μιν), η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 8 – 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βιετνάμ και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, και θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι «η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας. Ο ΣΕΒ συνδράμει τις εξαγωγικές εταιρίες της χώρας μέσω του ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών ExportReady. Πιστεύω ότι η συμμετοχή των εταιριών-μελών του ΣΕΚ στις δράσεις του ExportReady θα βοηθήσει στην προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών. Ξεκινάμε με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ και προγραμματίζουμε σειρά δράσεων για αγορές-στόχους των Ελλήνων Εξαγωγέων».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης δήλωσε ότι «ο ΣΕΚ, μέσω της συνεργασίας που εγκαινιάζει με τον ΣΕΒ, προσφέρει στα μέλη του την δυνατότητα συμμετοχής σε νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους. Δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες με ενδιαφέρον για τους εξαγωγείς της Κρήτης καθώς και σεμινάρια εξαγωγών που θα γίνουν στην Κρήτη ώστε επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαγωγείς του νησιού μας.»

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video