ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση ΜΦΙΚ για την φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ανακοίνωση ΜΦΙΚ για την φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ανακοίνωση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για την φωτιά στο κτίριο του Πανεπιστημίου στη Λ. Κνωσού.

Η καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού έφερε μια νέα μέρα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι ευτύχημα που σώθηκαν όλοι οι φοιτητές και δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται βαριά τραυματισμένο αφού πλέον καμία από τις εγκαταστάσεις του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σώθηκαν όμως την τελευταία στιγμή οι πολύτιμες συλλογές του που αποτελούν και την καρδιά του: 2.500.000 εκατομμύρια δείγματα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο και από μέρη που δεν θα είναι πλέον επισκέψιμα για δεκάδες χρόνια (πχ. Συρία, Λιβύη). Μία αναντικατάστατη πολιτιστική παρακαταθήκη και κληρονομιά για την Ελλάδα αλλά και για όλον τον κόσμο. Οι συλλογές αυτές είναι αποτέλεσμα δουλειάς δεκάδων επιστημόνων κατά τα τελευταία 40 χρόνια.

Το ΜΦΙΚ μένει αυτήν την στιγμή άστεγο. Τριάντα επιστήμονες και ερευνητές και παραπάνω από δεκαπέντε προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές και μεταδιδάκτορες που εκπονούσαν τις ερευνητικές τους εργασίες στο ΜΦΙΚ δεν έχουν πλέον χώρο για να στεγαστούν και να δουλέψουν. Επιπλέον τα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που εκπονούνται στο ΜΦΙΚ τέθηκαν σε πλήρη αδράνεια.

Περιμένουμε τις ανάλογες ενέργειες από την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το ΜΦΙΚ ευχαριστεί όλους τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους εθελοντές και τις τοπικές αρχές που έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στη διάσωση των συλλογών του.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video