ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Νίκος Ηγουμενίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Νίκος Ηγουμενίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έρχεται σε μια κομβική για τη χώρα μας συγκυρία.

-Έρχεται περίπου ένα μήνα μετά το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής και σε μια περίοδο που μπαίνει σε εφαρμογή η ολιστική στρατηγική για την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό.

-Έρχεται σε μια συγκυρία που τα συνεχή ρεκόρ αφίξεων συνοδεύονται από την καταγραφή ουσιαστικής αύξησης των ταξιδιωτικών εισπράξεων, αλλά και την επαναφορά ρυθμίσεων προστασίας υπέρ των εργαζομένων – που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού εορτάζεται λίγο πριν την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ενώ συμπίπτει με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και την αρχή της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Εορτάζεται λίγες μέρες μετά την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, δηλαδή τη μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική σύμβαση στη χώρα που αφορά περίπου 114.000 εργαζόμενους.

Η διάσταση της τουριστικής βιομηχανίας για τη χώρα μας έχει επίσης ειδικό βάρος.

Μόνο το προηγούμενο έτος ο τουριστικός τομέας απορρόφησε επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ  η συνεισφορά του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ ανήλθε στα 35 δισεκατομμύρια ευρώ (19,7% του ΑΕΠ) με την τουριστική βιομηχανία να αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% της συνολικής απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά το παρόν και το άμεσο μέλλον, αξίζει η αναφορά και στα υπό εφαρμογή νέα μέτρα που αναδεικνύουν τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με άξονα την κοινωνική ανταποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα.  Μεταξύ αυτών:

-το Ειδικό πρόγραμμα «Τουριστικές επιχειρήσεις ανοιχτές 365 μέρες το χρόνο» σε Κρήτη και Ρόδο,

-το Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης «Εξειδίκευση στον Θεματικό Τουρισμό» (συν-χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και

-το Ειδικό Πρόγραμμα Υποστήριξης της Αγροτικής Παραγωγής και τη Διασύνδεσή της με τον Τουρισμό.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι σήμερα έχουμε επιτέλους αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού με πραγματική δυνατότητα νομοθέτησης – και όχι ένα απαξιωμένο Υφυπουργείο ή μια Γενική Γραμματεία ενός Υπουργείου. Ένδειξη της θεσμικής σημασίας και θέσης που αξίζει στον Τουρισμό σήμερα.

Όλα τα επόμενα βήματα μας στόχο έχουν  - πεδίο διαρκής επαγρύπνησης - ο βιώσιμος και υψηλής προστιθέμενης αξίας τουρισμός που θα απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών.

Διαρκής μέριμνα μας η προστασία των τουριστικών πόρων, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και η ιδιαίτερη περιβαλλοντική ταυτότητα της χώρας μας.

Συνολικά, μια τέτοια ημέρα και σε μια τέτοια συγκυρία, εμπεδώνεται ότι ο τουρισμός είναι εμπροσθοφυλακή και πεδίο ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας, αλλά και κορυφαίος τουριστικός προορισμός σε μια ευαίσθητη γειτονιά για τον πλανήτη, με σεβασμό στην ιστορία, στο περιβάλλον, στο πολιτισμό, στον άνθρωπο και στον κάθε ανώνυμο επισκέπτη που -έστω για λίγο- βρίσκεται στην πατρίδα μας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video