ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η τεχνολογία του Ι.Τ.Ε. στην υπηρεσία των πολιτών μέσω συνεργασίας με τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Η τεχνολογία του Ι.Τ.Ε. στην υπηρεσία των πολιτών μέσω συνεργασίας με τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Την τεχνολογία που αναπτύσσει τον Τμήμα Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνα (Ι.Τ.Ε.) αξιοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.), με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες του Μαλεβιζίου.

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. μεταξύ του Δ/ντη της υπηρεσίας Γιώργου Κουγιουμουτζάκη και του αρμοδίου του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. Γιώργου Τζαγκαράκη, συζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας των δυο φορέων, με στόχο την μεταφορά δεδομένων μέσω GPRS από τα νέα ασύρματα υδρόμετρα που θα τοποθετηθούν στο Δήμο Μαλεβιζίου, προς το εγκατεστημένο σύστημα Τηλε-ελέγχου και Τηλεχειρισμού των δικτύων, καθώς και στα υπολογιστικά προγράμματα παρακολούθησης και έκδοσης λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω ειδικού αλγόριθμου που έχει εξελίξει το Ι.Τ.Ε. ενώ η ενέργεια εντάσσεται στο πλάνο δράσεων του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020) που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Μαλεβιζίου, μέσω του προγράμματος INTERREG (SMARTWATER 2020), έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης των πρώτων 700 «έξυπνων» ασύρματων υδρομέτρων, ένα έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ περίπου που χρηματοδοτείται από το παραπάνω πρόγραμμα, με σκοπό τον περιορισμό των διαρροών, την αποφυγή περιστατικών υδροκλοπής, την αποτελεσματικότερη, ασύρματη καταγραφή όλων των δεδομένων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ., καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της υπηρεσίας προς τους πολίτες. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι οι δημότες δεν έχουν καμία απολύτως επιβάρυνση για τις εργασίες αλλαγής των υπαρχόντων ρολογιών, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για την αγορά και εγκατάσταση 12.000 επιπλέον υδρομέτρων σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου, ένα έργο για το οποίο αναζητείται το αντίστοιχο πρόγραμμα για την χρηματοδότησή του.

Με τα πρώτα αποτελέσματα και την αναμενόμενη εξοικονόμηση που θα προκύψει από την αυτοματοποιημένη αυτή διαδικασία ελέγχου, μέτρησης και καταγραφής, η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. υλοποιώντας και την σχετική εντολή του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, είναι έτοιμη να επανεξετάσει και την τιμή χρέωσης του νερού, με σκοπό την μείωσή της.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video