ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θεμελιώθηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουμπέ-Νεροκούρου

Ο νέος Σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 βρεφών και 50 νηπίων.

Η θεμελίωση ενός από τους μεγαλύτερους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χανίων, του Κουμπέ-Νεροκούρου, αρχικού προϋπολογισμού 1.625.000€ (με Φ.Π.Α.), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/9) το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργου Ξανθουδάκη, του προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Μανούσου Φοβάκη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Κατά τη θεμελίωση τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνό και στη συνέχεια ερρίφθη ο θεμέλιος λίθος του σημαντικού αυτού έργου.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του 24 μήνες, αλλά σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, η ανάδοχος εταιρεία στοχεύει στο να είναι έτοιμο σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή της Χρυσοπηγής να λειτουργήσει την επόμενη σχολική περίοδο.

“Η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας στο κομμάτι των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Οι μητέρες έχουν ανάγκη να δουλεύουν, οι οικογένειες έχουν ανάγκη να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία και σταθμούς ώστε να κοινωνικοποιούνται και να εκπαιδεύονται και εμείς ως Δήμος Χανίων κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος προσέθεσε:

“Φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό βρεφών, διότι ο Δήμος μας προσαρμόστηκε σε ένα πειραματικό στάδιο που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά άνω των 4 ετών να ενταχθούν στο Α’ βάθμια εκπαίδευση και να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση και παράλληλα, να απελευθερωθούν θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε ό,τι αφορά τον βρεφονηπιακό σταθμό εδώ στην περιοχή της Χρυσοπηγής, ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από ότι αναφέρει το χρονοδιάγραμμα, συνεπώς θα προλάβουμε την ερχόμενη σχολική περίοδο”.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 797,02 τ.μ. προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου, που θα στεγάζει Βρεφονηπιακό Σταθμό συνολικής επιφάνειας 607,69 τ.μ.

Φορέας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων.

Ο νέος Σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 βρεφών και 50 νηπίων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video