ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου «Α/Κ Καρτερού

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου «Α/Κ Καρτερού

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος η Ανανέωση και Τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Α/Κ Καρτερός-Επισκοπής». Με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται μια πολύχρονη διαδικασία για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων του έργου και ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της οριστικής μελέτης εφαρμογής από τον Ο.Α.Κ., την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την δημοπράτηση του έργου.

Με τις τροποποιήσεις που προβλέπονται στην μελέτη του έργου, ολοκληρώνεται η κατασκευή του Α/Κ Καρτερού, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια τόσο των κινούμενων οχημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), όσο και των οχημάτων που εισέρχονται σε αυτόν και εξέρχονται από αυτόν.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή του κλάδου Α-Α και μετατόπιση του κλάδου Β-Β κατά 200 μέτρα περίπου, κατασκευή λωρίδας επιτάχυνσης, η οποία θεωρείται αναγκαία για την ομαλή σύνδεση του χώρου του ΚΤΕΟ με το ρεύμα της αρτηρίας προς Άγιο Νικόλαο ενώ μέχρι σήμερα η είσοδος των οχημάτων στην οδική αρτηρία γίνεται απευθείας με σήμανση STOP. Καταργείται ο υφιστάμενος κλάδος εξόδου με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Αγ. Νικόλαο και σχεδιάζεται νέος μονόιχνος κλάδος εξόδου μήκους 342μ περίπου, ο οποίος θα οδηγεί απευθείας στον επαρχιακό δρόμο Ελιάς – Επισκοπής. Προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών υποβολής της οριστικής μελέτης στον Ο.Α.Κ. και σε συνέχεια της έκδοσης των Περιβαλλοντικών Όρων ο κ. Βαρδάκης ζήτησε και είχε συνάντηση στα γραφεία του Ο.Α.Κ.. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γεώργιος Αγαπάκης, ο μελετητής του έργου κ. Παναγιώτης Τονιόλος, ο κ. Χρηστάκης Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χερσονήσου, ο κος Καραπιπεράκης Γεώργιος Τοπικός Σύμβουλος Επισκοπής καθώς και συνεργάτες και επιβλέποντες μηχανικοί του έργου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε ο μελετητής του έργου κ. Παναγιώτης Τονιόλος θα παραδώσει στον Ο.Α.Κ. την οριστική μελέτη σε ένα μήνα ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της από το Τεχνικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ.. Όπως δήλωσε ο κ. Βαρδάκης: «Ένα πάγιο, χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Επισκοπής για πρώτη φορά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Είμαι σίγουρος ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και το έργο θα δημοπρατηθεί».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video