ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση και λειτουργία και του ακτινολογικού του ΠΑΓΝΗ»

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ζητά ο Β. Κεγκέρογλου- φωτογραφία αρχείου

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, επανέρχεται ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ακτινολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με προηγούμενες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, σας έχω ζητήσει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία τμημάτων του ΠΑΓΝΗ, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, δεδομένων μάλιστα των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών του.
Σήμερα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εκτός από τις γενικές ελλείψεις που σας έχω ήδη αναφέρει (υποστελέχωση παιδοψυχιατρικής και ψυχιατρικού τομέα, ελλείψεις εργαζομένων στην καθαριότητα κλπ), χωρίς προσωπικό έχει μείνει και ο ακτινολογικός τομέας, ο οποίος καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά.
Συγκεκριμένα, έχει πολύ λιγότερους εργαζομένους από τις πραγματικές ανάγκες, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες (σημειώνεται ότι εκκρεμεί να δοθούν πάνω από 600 ημέρες άδειας και ρεπό του 2017!) ενώ το προσεχές διάστημα το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος θα μειωθεί καθώς επίκεινται αποχωρήσεις εργαζομένων.
Επιπλέον, το τμήμα λειτουργεί σε κυκλικό ωράριο, ελλείψει τεχνολόγου και τα παλιά μηχανήματα στο ακτινολογικό των ΤΕΠ εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.
Μάλιστα, για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.
Επειδή, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και
επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα και του ακτινολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ;
Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video