ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Μειωμένη ελαιοπαραγωγή για τρία συνεχή χρόνια σε πολλές περιοχές της Κρήτης»

φωτογραφία αρχείου

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους Κρητικούς ελαιοπαραγωγούς η μειωμένη ελαιοπαραγωγή τα τελευταία τρία (3) συνεχή χρόνια σε πολλές περιοχές της Κρήτης και θέτει στον Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Οι ελαιοπαραγωγοί πολλών περιοχών της Κρήτης, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ακόμη και επιβίωσης των οικογενειών τους, αφού επί τρεις (3) συνεχόμενες ελαιοκομικές περιόδους και ενώ προβαίνουν σ’ όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες με το υψηλό κόστος που αυτές απαιτούν η τελική παραγωγή είναι πολύ μικρή, έως μηδαμινή.

Το αποτέλεσμα είναι οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών αυτών, να είναι χρεωμένοι για τα εφόδια και το κόστος καλλιέργειας και χωρίς τη δυνατότητα και κυρίως το κουράγιο, να συνεχίσουν.

Είναι διαπιστωμένο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία, απότομες εναλλαγές κτλ) τις κρίσιμες περιόδους για την ανθοφορία, καρπόδεση, διατήρηση της ηρτημένης παραγωγής κλπ.

Επειδή οι περιστασιακές εκτιμήσεις, έχουν ήδη καταγράψει για τα τρία (3) αυτά χρόνια, τα φαινόμενα σχινοκαρπίας, μικρού ποσοστού καρπόδεσης, αφορίας σε συνδυασμό με τις αστοχίες της δακοκτονίας

 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

 

  1. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, επί τρία (3) συνεχή χρόνια, βάση των στοιχείων των φορέων (ΕΛΓΑ, Περιφέρειες κτλ);
  2. Προτίθεστε να συγκροτήσετε επιστημονική επιτροπή για να προσδιοριστούν τα αίτια ή ο συνδυασμός αιτιών που οδήγησαν στην απώλεση εισοδήματος;
  3. Πως θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα: οι ελαιοπαραγωγοί να πληρώνουν εισφορές ΕΛΓΑ, με βάση την έκταση και τα ελαιόδεντρα, για παραγωγή ελαιολάδου που δεν υπήρξε;
  4. Αν δεν προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ την αποζημίωση για την μειωμένη παραγωγή, προτίθεστε να τροποποιήσετε τον κανονισμό του;
  5. Τι προτίθεστε να πράξετε για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών και την αποζημίωση τους για όλα όσα έχουν υποστεί;
  6. Έχετε υποβάλλει φάκελο στην Ε.Ε. για έγκριση καταβολής αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ  για τις χρονιές 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019;

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video