ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Σημαντικά προβλήματα στο σχολικό κτήριο του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού Ζαρού»

Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη - φωτογραφία αρχείου

Στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών του σχολικού κτηρίου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό στο Ζαρό για την αποφυγή τραυματισμού των νηπίων και των βρεφών αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.  

 Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις παρουσιάζει το σχολικό κτήριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό του Ζαρού. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι βρεφονηπιοκόμοι, αλλά και η τοπική κοινωνία ανησυχούν για τα προβλήματα του κτηριακού συγκροτήματος και για τους κινδύνους ατυχήματος που εγκυμονούν για τα νήπια και τα βρέφη.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο (e-.mesara.gr), οι γονείς του Νηπιαγωγείου Ζαρού, μαζί με εκπροσώπους του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού, επισκέφτηκαν το σχολικό κτήριο προκειμένου να αναδείξουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Ειδικότερα, η κεραμοσκεπή του σχολείου είναι σε διάλυση με κεραμίδια να έχουν αποκοπεί από τη σκεπή και σοβαρό κίνδυνο να πέσουν και να τραυματίσουν τους λιλιπούτειους μαθητές. Στις αίθουσες, οι οροφές είναι κατεστραμμένες, τα νερά της βροχής πλημμυρίζουν τους χώρους, ενώ υγρασία και μούχλα υπάρχει παντού καθιστώντας τους χώρους ακατάλληλους να φιλοξενήσουν μικρούς μαθητές. Τα υπόγεια είναι πλημμυρισμένα, οι σωληνώσεις κατεστραμμένες και η θέρμανση είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να είναι ανάρμοστο και ανθυγιεινό το περιβάλλον. Κακοτεχνίες και «παγίδες» υπάρχουν και στο προαύλιο του σχολικού κτηρίου με αποτέλεσμα τη διάχυτη ανησυχία για τον κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών.

Είναι ανήκουστο να υπάρχουν στις μέρες μας σχολικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε στοιχειώδη ζητήματα, και που δεν καλύπτουν τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μικρών μαθητών. Είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διαμόρφωση ενός ανθρώπινου περιβάλλοντος για την φιλοξενία των βρεφών και των νηπίων του Ζαρού. Αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας η φιλοξενία και η προσχολική αγωγή των νηπίων και των βρεφών και η παροχή σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων που να είναι, πρωτίστως, ασφαλή και λειτουργικά για τα μικρά παιδιά».   

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολικό κτήριο του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού Ζαρού, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλές για τους μικρούς μαθητές;».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video