ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενημερώθηκε από την αν.Υπουργό για τη δημιουργία των Ολοκληρωμένων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ενημερώθηκε από την αν.Υπουργό για τη δημιουργία των Ολοκληρωμένων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, είχε συνάντηση στο Υπουργείο η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξαγγελίες της Υπουργού για τη δημιουργία των ΟΦΛΗ (Ολοκληρωμένες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων).

Η κ. Βρέντζου ζήτησε από την Υπουργό ενημέρωση και παράλληλα κατέθεσε προτάσεις, που αφορούν καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της μοναξιάς στην τρίτη ηλικία. Ειδικότερα η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος FILO (αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά), που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης -σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρότερνταμ (Ολλανδία) ως επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Ρότερνταμ (Ολλανδία), η Εταιρεία Περίθαλψης Ροσελάρε (Βέλγιο), ο Δήμος Μασσαλίας (Γαλλία), το ENSA - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ιταλία με έδρα τις Βρυξέλλες), ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός για την κατάρτιση και την ένταξη στην εργασία της Βενετίας (Ιταλία) και ο Δήμος Nacka (Σουηδία)-, κατέθεσε στην Υπουργό καλές πρακτικές, που εφαρμόζονται στις χώρες που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος. Μάλιστα Υπουργός και Αντιπεριφερειάρχης έδωσαν έμφαση στην αναβάθμιση και τη σωστή-αποτελεσματική λειτουργία των ΚΑΠΗ, στην ενίσχυση και την πλήρη στελέχωσή τους, ώστε να μπορούν να παρέχονται οι σωστές υπηρεσίες, που αφορούν στην ενεργό γήρανση, στην αντιμετώπιση της μοναξιάς και τη στήριξη των ηλικιωμένων γενικότερα.

Η κ. Βρέντζου αναφερόμενη στην Υπουργό, στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται από τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και επεσήμανε την άμεση αναγκαιότητα μονιμοποίησης των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, καθώς και την ενίσχυσή τους με όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται. Επίσης, η κα Βρέντζου επανήλθε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές στην Κρήτη (Δομές ανοιχτής και κλειστής φροντίδας – στέγες ανηλίκων, παραρτήματα προστασίας παιδιού, θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων κ.ά.), που αφορούν σε θέματα στελέχωσης από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχιάτρους, παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς κ.ά.).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video