ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κανονικά προχωρούν οι δύο ενεργειακές διασυνδέσεις της Κρήτης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας στο 1ο Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Ενεργειακά Νησιά

Κανονικά προχωρούν οι δύο ενεργειακές διασυνδέσεις της Κρήτης σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Καλογερής,  κατά τη συμμετοχή του στο 1ο Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Ενεργειακά Νησιά, που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη Νάξο το τριήμερο 9 - 11 Ιουλίου 2018.

Ο κ. Καλογερής συμμετείχε στο φόρουμ όπου παρουσίασε το υφιστάμενο ενεργειακό σύστημα της Κρήτης, το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς διασύνδεσης, καθώς και τις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Κρήτη για την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο πέραν της οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων, να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και να είναι αποτελεσματικότερη η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο περιθώριο του φόρουμ ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επαφές και συζήτησε για τα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν την Κρήτη, τόσο με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μιχ. Βερροιόπουλο, όσο και με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή και τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ καθηγητή Νίκο Χατζηαργυρίου.

Ο κ. Καλογερής έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα των δύο διασυνδέσεων του νησιού προχωρεί κανονικά, ενώ ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς κάλυψης της ενεργειακής ζήτησης της Κρήτης για τα προσεχή έτη, μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης (Κορακιάς – Αττικής).  

Να σημειωθεί πως το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «European Forum on Clean Energy for Islands», οργανώθηκε από τη ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να αναδείξει τις καινοτόμες και πρωτοπόρες πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα στα αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα και τις προοπτικές χρήσης έξυπνων τεχνολογιών. Στις εργασίες του εκτός από τους έλληνες αξιωματούχους παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας J.F. Carenco, κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, οι οποίοι και παρουσίασαν μεθόδους  χρηματοδότησης ενεργειακών έργων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video