ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ευρωπαϊκή πιστοποίηση διαχειριστών αστικών ή περιαστικών κήπων και λαχανόκηπων

Το έργο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.

Το πρόγραμμα Gardeniser Pro στοχεύει στη δημιουργία και τη δοκιμή ενός καινοτόμου ευρωπαϊκού προγράμματος κατάρτισης που υποστηρίζει τη γέννηση ενός νέου επαγγελματικού πεδίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: αυτό του συντονιστή και του διαχειριστή κοινοτικών αστικών και περιαστικών κήπων και λαχανόκηπων. Οι κύριοι και άμεσοι δικαιούχοι του προγράμματος είναι νέοι που εμπλέκονται – ή επιθυμούν να εμπλακούν – σε κοινοτικούς αστικούς ή περιαστικούς κήπους και λαχανόκηπους, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και που θα θέλανε να εμπλουτίσουν ή να ενσωματώσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες έτσι ώστε να γίνουν διαχειριστές κοινοτικών αστικών κήπων και λαχανόκηπων είτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Μέσω της διεθνούς συνεργασίας 5 εταίρων (Ελλάδα [ECTE – Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση], Ιταλία [Replay Network], Γαλλία [Pistes Solidaires], Ηνωμένο Βασίλειο [Social Farms and Gardens] και Γερμανία [Petrarca]) με διαφορετικό υπόβαθρο και εξειδίκευση ο καθένας στον τομέα της εκπαίδευσης, των αστικών κήπων και της επαγγελματικής κατάρτισης, το πρόγραμμα Gardeniser Pro θέλει να δημιουργήσει και να εδραιώσει μια ευρωπαϊκή πιστοποίηση στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σύμφωνη με το σύστημα αξιολόγησης ECVET.

Σε συνάντηση των εταίρων που έλαβε χώρα στα γραφεία της ECTE – Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση (Παπαναστασίου 3, Ρέθυμνο), στις 5 και 6 Ιουλίου, συζητήθηκε το πλαίσιο κατάρτισης για τους μελλοντικούς διαχειριστές κοινοτικών αστικών κήπων και λαχανόκηπων, οι οποίοι θα είναι – σε πρώτη φάση – 20 σε αριθμό από κάθε χώρα αλλά και τα εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Gardeniser Pro είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχει άμεση σχέση με την αύξηση της απασχολησιμότητας, με την απόκτηση δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τον εκάστοτε διαχειριστή κοινοτικών αστικών κήπων και λαχανόκηπων να κινηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο και, τέλος, με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και τους επόμενους μήνες θα βγει ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες στο info@ecte.gr

Το έργο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video