ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κεγκέρογλου: Να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της «Tuta Absoluta»

φωτογραφία αρχείου

Με ερώτηση  του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της “Tuta Absoluta”.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Πληθαίνουν ξανά οι καταγγελίες των αγροτών για επιδρομή της πεταλούδας "Τuta Absoluta" στα μποστάνια, στις υπαίθριες  και θερμοκηπιακές καλλιέργειες τους.

Όπως αναφέρουν  παραγωγοί στα τοπικά ΜΜΕ, οι ντομάτες και φέτος έχουν δεχτεί την επίθεση της φονικής πεταλούδας, κυρίως στις υπαίθριες και θερμοκηπιακές  καλλιέργειες.      

Σε περιοχές, όπως το Τυμπάκι Μεσσαράς, η "Tuta Absoluta" έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η καταστροφή αφορά πάνω 50% της παραγωγής για την εν λόγω περιοχή ενώ η αντιμετώπιση της είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η αντιμετώπιση  της «tuta» μπορεί να στοιχίζει έως και 250 Ευρώ το στρέμμα, ανάλογα με τις προσβολές, όταν το κόστος παραγωγής και οι υποχρεώσεις των αγροτών αυξάνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους παραγωγούς, μόνο η μέθοδος «Κομφούζιο» θα σώσει τους παραγωγούς και ζητούν από την Κυβέρνηση να τους εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, το οποίο ήδη εφαρμόζεται για τους παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας.

Επιπλέον, αφού οι ζημιές που προκαλούνται από το έντομο T.absoluta δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του, παρέχοντας στήριξη στους παραγωγούς

επειδή μια πιθανή νέα εξάπλωση της φονικής πεταλούδας θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τους αγρότες και ειδικά για τους καλλιεργητές κηπευτικών, οι οποίοι αδυνατούν ήδη να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις,

 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

 

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της  "Τuta Absoluta" πριν από την εξάπλωση της σε ολόκληρη την Κρήτη;  

-Τι άλλα μέτρα ανακούφισης προτίθεστε να λάβετε, όπως η χρηματοδότηση των παραγωγών της Κρήτης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί η παραγωγή τους;».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video