ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δικτύωση Προγραμμάτων LIFE Ελλάδας και Κύπρου

Δικτύωση Προγραμμάτων LIFE Ελλάδας και Κύπρου

Από χτες, Δευτέρα 11-6, έως και αύριο, Τετάρτη 13-6-2018, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο επίσκεψη δικτύωσης δύο προγραμμάτων LIFE της Ελλάδας και της Κύπρου: του ελληνικού LIFE Natura2000 Value Crete (LIFE13 INF/GR/000188), στο οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος, και του κυπριακού iLIFE-TROODOS (LIFE16 GIE/CY/000709).
Και τα δύο προγράμματα αφορούν στη θεματική ενότητα Πληροφόρηση και Διακυβέρνηση.

Χτες, πρώτη μέρα της επίσκεψης, έλαβε χώρα η παρουσίαση των προγραμμάτων LIFE από συντονιστές και εταίρους στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Μετά την περιγραφή του ελληνικού προγράμματος “Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές Natura2000 στην Κρήτη”, το οποίο ολοκληρώνεται εντός του 2018, ακολούθησε η παρουσίαση του κυπριακού LIFE “Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών” από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου Δρ. Μάριο Ανδρέου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης - ΜΦΙΚ, της κυπριακής αποστολής του έργου και, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Συντονίστρια κ. Μ. Κοζυράκη και η κ. Γ. Ξυλούρη, Δασολόγος. Καθώς το κυπριακό LIFE είναι ένα νέο έργο (ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017) και, ουσιαστικά, αφορά την προώθηση των οικοσυστημικών υπηρεσιών σε μια στοχευμένη περιοχή του δικτύου Natura2000, με κυρίαρχο δασικό χαρακτήρα, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κυρίως στράφηκε στην εμπειρία του ελληνικού LIFE (ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014) που συμπεριέλαβε στην έρευνα του όλες τις προστατευόμενες περιοχές Natura2000 της Κρήτης.

Σήμερα Τρίτη 12-6, θα γίνει επίσκεψη των Κυπρίων εταίρων στις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας και ανταλλαγή εμπειριών, καθώς στην αποστολή συμμετέχει ο κ. Λοίζος Κωνσταντίνου, Δασολόγος, ως εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών του Κυπριακού Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη δικτύωσης θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 13-6.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video