ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

“Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία των Νησιών της Μεσογείου”

Η Περιφέρεια Κρήτης στη συνάντηση αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADAPT2CLIMA

Στη τακτική συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαiκού Προγράμματος LIFE “ADAPT2CLIMA”: συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στην Αθήνα, και στο πλαίσιο αξιολόγησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ADAPT2CLIMA έχει ως αντικείμενο την “Προσαρμογή στις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία των Νησιών της Μεσογείου”. Συντονίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συμμετέχουν ακόμα ως εταίροι: Η Περιφέρεια Κρήτης, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Κύπρου, το Ινστιτούτο Βιομετεωρολογίας του Ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Περιφέρεια της Σικελίας.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της γνώσης ως προς την ευπάθεια της μεσογειακής γεωργίας και του περιβάλλοντος στην κλιματική αλλαγή. Επιδιώκεται επίσης η σχετική επιστημονική υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων για τα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή μέσω της ανάπτυξης ικανοτήτων και στο πλαίσιο της Εθνικών και Περιφερειακών Στρατηγικών των Εταίρων, και με γνώμονα τη διατήρηση των νησιωτικών οικοσυστημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το ADAPT2CLIMA, υλοποιείται πιλοτικά σε τρία από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου: την Κρήτη (Ελλάδα), τη Σικελία (Ιταλία) και την Κύπρο, ειδικότερα δε στην Κρήτη, έχουν επιλεχθεί ως πιλοτικές περιοχές η Λεκάνη της Μεσσαράς και ο Κάμπος των Χανίων. Έχει ήδη αναπτυχθεί σχετική μεθοδολογία και ηλεκτρονική εφαρμογή εκτίμησης των επιπτώσεων, σε σχέση με περιβαλλοντικές και λοιπές παραμέτρους που σχετίζονται με ποικίλες καλλιέργειες.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, στο προσεχές χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και ενημερωτικές δράσεις στους φορείς, επαγγελματίες-παραγωγούς και εκπροσώπους υπηρεσιών που σχετίζονται με τον Πρωτογενή Τομέα στην Κρήτη, ενώ παράλληλα θα προετοιμάσει ως αρμόδιος για το σκοπό αυτό Εταίρος, Διεθνές Συνέδριο στην Κρήτη για την Κλιματική Αλλαγή, καθώς και Σχετική Συνάντηση Εργασίας με εκπροσώπους Υπηρεσιών της ΕΕ και Ευρωπαϊκών Οργανισμών στο Γραφείο της στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση εργασίας του ADAPT2CLIMA συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Δντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού-Συντονίστρια στην Περιφέρεια Κρήτης, και η κ Ρούλα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Λασιθίου, Οικονομική Διαχειρίστρια του έργου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο “Κωστής Παλαμάς” του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video