ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την Τετάρτη η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ξεκίνησαν οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας

Μια σημαντική στιγμή, με έντονο συμβολισμό αλλά και ουσιαστική συνεργασία του Ηρακλείου με το Νίζνι Νόβγκοροντ, αποτελεί η τελετή Αδελφοποίησης των δύο πόλεων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Ρωσικής πόλης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, βρίσκεται ήδη στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας για την τελετή Αδελφοποίησης που περιλαμβάνει και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις προς τιμήν του Ηρακλείου.

 

Η συνάντηση των δύο Δημάρχων

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στο Κρεμλίνο του Νίζνι Νόβγκοροντ η πρώτη συνάντηση των δύο Δημάρχων κ.κ Βασίλη Λαμπρινού και Βλάντιμιρ Πάνοβ.

Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου συνοδευόταν από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και όλη την Κρητική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ Δημήτρης Αγαπάκης και Λεωνίδας Ζαμπετάκης, Εμμ.Φραγκάκης Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιάννης Σμυρνάκης υπεύθυνος τομέα Συμβουλευτικής Υποστήριξης επιχειρήσεων του ΕΒΕΗ και Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, εκπρόσωποι του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, ο μουσικός Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο πατήρ Κωνσταντίνος Πιτσικάκης.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο αδελφοποίησης όπως, η συνεργασία στον τουρισμό, τον πολιτισμό, η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μέσα από τη συνέργεια σε επίπεδο Εμπορικών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και τεχνολογίας Εκπαιδευτικών και Ακαδημαϊκών φορέων των δύο πόλεων.

Η πολυεπίπεδη συνεργασία, που αναμένεται να αναπτυχθεί, μπορεί επίσης να περιέχει στοιχεία για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, την ανάδειξη εκατέρωθεν, των στοιχείων εκείνων που προβάλουν τον κάθε Δήμο και των ιδιαιτεροτήτων που τον καθιστούν μοναδικό, του πλούσιου ιστορικού παρελθόντος τους κ.α

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογο του στο Ηράκλειο, για το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων της αδελφοποίησης το 2019.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε η ανταλλαγή των καθιερωμένων αναμνηστικών δώρων.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Πάνοβ γκραβούρα της Ενετικής Candia, τον τόμο ο «Κρητικός πόλεμος», μινιατούρες του Μινώταυρου και του Δίσκου της Φαιστού, Εικόνες, Κρητικά κρασιά από το Δίκτυο των Οινοποιών, συσκευασίες με ελαιόλαδο από το Δίκτυο των Ελαιοπαραγωγών, βίντεο dvd με εικόνες του Ηρακλείου και την ιστορία του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Νίζνι Νόβγκοροντ πρόσφερε συμβολικά στον Δήμαρχο Ηρακλείου ένα αναμνηστικό «πιάτο» με τις φωτογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων της Ρωσικής πόλης.

 

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Ανεξαρτησία της Ρωσίας

 

Η Ηρακλειώτικη αντιπροσωπεία συμμετέχει σήμερα στις επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Νίζνι Νόβγκοροντ, καθώς στη Ρωσική Ομοσπονδία εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Συγκεκριμένα Δήμαρχος και μέλη της αντιπροσωπείας συνόδευσαν τις αρχές της πόλης και της Περιφέρειας στην κατάθεση στεφάνων, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου σταθμού του Μετρό και το στάδιο της πόλης όπου θα διεξαχθούν 6 ποδοσφαιρικοί αγώνες του Μουντιάλ.Το πρόγραμμα της Τετάρτης και η τελετή Αδελφοποίησης

Αύριο Tετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νίζνι Νόβγκοροντ της εκκλησίας της Ρωσίας Georgy στις 9 το πρωί, στη συνέχεια η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί στις 11το “ “Lobachevsky” Κρατικό Πανεπιστήμιο της πόλης,  όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρύτανη του Ιδρύματος και αμέσως μετά, στις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν επαφές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στις 5:30 το απόγευμα οι δύο δήμαρχοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στις 6 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Αδελφοποίησης των δύο πόλεων και οι ομιλίες των Δημάρχων, Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και Νίζνι Νόβγκοροντ κ. Βλάντιμιρ Πάνοβ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αδελφοποίησης έχει προγραμματισθεί  συνάντησης εργασίας από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο για θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση συναυλίας με ήχους από τη μουσική παράδοση των δύο περιοχών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video