ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία η δράση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Με επιτυχία η δράση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) στο κέντρο του Ηρακλείου.

Αφορμή για την εκδήλωση ήταν ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, και τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. μαζί με το στέλεχος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Νάντια Παπαδοπούλου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MERCES, ενημέρωναν τους πολίτες για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το θαλάσσιο περιβάλλον, για τους τρόπους προστασίας του, ενώ ταυτόχρονα γινόταν και η διανομή της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Της τσάντας που μέσα από την μεγάλη εκστρατεία του Συνδέσμου, επιχειρείται να αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος ειδικότερα, δεδομένου ότι 1 στα 2 απορρίμματα στις θάλασσες, είναι από πλαστικό.

 drasi esdak elkethe 3

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Σε κάθε μας δράση – και έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές – βλέπουμε ότι ο κόσμος επιθυμεί την ενημέρωση και ρωτάει για τους τρόπους αντίδρασης. Κάτι που μας δείχνει ότι οι συμπολίτες μας είναι ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να ενισχύσουν κάθε προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών για τη συνεργασία μας και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στον τομέα, ιδιαίτερα δε την κ. Νάντια Παπαδοπούλου για την καθοριστική συμμετοχή της στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2009 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Είχε προηγηθεί η άτυπη καθιέρωσή της το 1992 κατά τη διάρκεια της «Συνόδου για την Γη» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες κρατών απ' όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video