ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου;»

φωτογραφία αρχείου

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υποδομών & Μεταφορών, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών, επανέρχεται ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ύστερα μάλιστα από τις απαντήσεις των Υπουργείων και τονίζει ότι είναι αναγκαία η άμεση επανεκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για να μπει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης αυτό το τόσο ζωτικό έργο για το Ηράκλειο και την ανατολική Κρήτη γενικότερα.

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, αποτελεί ένα έργο που όμως έχει «βαλτώσει», αφού έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών στις υπ’ αριθμ. 3009/31-01-17 και 3619/21-02-17 σχετικές ερωτήσεις μου, μεταξύ άλλων με πληροφορεί πως το νέο δικαστικό μέγαρο δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα με δεδομένο ότι φαίνεται  πως σε μεγάλη έκταση ανατολικά του οικοπέδου που θα ανεγερθεί έχουν εντοπιστεί και ανασκαφεί από την ΚΓ εφορεία Προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων τμήματα Μινωικού λιμενικού οικισμού και αρχαιοτήτων και επιβάλλεται η αρχαιολογική υπηρεσία να ολοκληρώσει τη διερεύνηση της, ώστε να γνωρίζει το Υπουργείο Υποδομών και την ενδεχόμενη ανάγκη τροποποίησης της μελέτης και του αντίστοιχου προϋπολογισμού.

Επιπλέον, σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 405/11-01-18 κοινής αναφοράς που είχαμε καταθέσει το υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την κωλυσιεργία και αδράνεια της Κυβέρνησης για το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, μας πληροφορεί πως η ΚΤΥΠ ΑΕ με έγγραφο της προς αρμόδια Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων  του Υπουργείου Πολιτισμού γνωστοποιεί την πρόθεση της να προβεί σε διενέργεια δοκιμαστικών εσκαφικών τομών προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην απάντηση του που δίνει σήμερα(ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΕΚΕ/275552/873/11-06-2018), μεταξύ άλλων διευκρινίζει ζητήματα που αφορούν τη διενέργεια δοκιμαστικών εκσκαφικών τομών σε απάντηση σχετικού εγγράφου των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε ενώ επισημαίνει ότι: «στο ίδιο το ακίνητο η Εφορεία δεν έχει εκτελέσει ή παρακολουθήσει καμία απολύτως ανασκαφική έρευνα, δοκιμαστική ή σωστική και δεν έχει προγραμματίσει μια τέτοια ενέργεια. Κατά συνέπεια δεν εκκρεμεί εκ μέρους της Εφορείας η ολοκλήρωση κάποιας έρευνας στην παρούσα φάση».

Επειδή σε πρόσφατη συνάντηση φορέων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπήρξε δέσμευση ότι κινούνται οι διαδικασίες για τη μεταφορά του φακέλου από τις «Κτιριακές Υποδομές» και την ανάθεση του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Επειδή δυστυχώς μέχρι σήμερα, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις φορέων (Δήμος Ηρακλείου, ΔΣΗ ) και Βουλευτών του νομού Ηρακλείου καμία πρόοδος δεν έχει συντελεστεί ενώ όλες οι απαντήσεις εστιάζουν το πρόβλημα στην αρχαιολογική υπηρεσία και έχει ήδη μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επειδή είναι αναγκαία η άμεση επανεκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για να μπει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης αυτό το τόσο ζωτικό έργο για το Ηράκλειο και την ανατολική Κρήτη γενικότερα και

Επειδή ως φαίνεται το ένα Υπουργείο μεταθέτει τις ευθύνες στο άλλο Υπουργείο για την κωλυσιεργία του έργου

 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

 

  • Ποιος είναι τελικά ο κυβερνητικός σχεδιασμός και τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του νέου δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;
  • Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί έως τώρα και τι συγκεκριμένα θα πράξετε το επόμενο εξάμηνο;    

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video