ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νερό για πότισμα ούτε για δείγμα

Νερό για πότισμα ούτε για δείγμα

Χωρίς νερό άρδευσης παραμένουν εδώ και σχεδόν ένα μήνα οι Λουσακιές Κισάμου, με τους κατοίκους να δηλώνουν αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό. Από τη μεριά του Δήμου Κισάμου η απάντηση είναι πως οι δύο γεωτρήσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας σχεδόν ταυτόχρονα και το κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς είναι μεγάλο. Εκτίμηση του Δήμου είναι ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το πρόβλημα θα έχει εξομαλυνθεί αφού θα λειτουργήσει μια εκ των δύο γεωτρήσεων.

«Μας εμπαίζουν κανονικότατα! Από τις αρχές Μαίου έχουν χαλάσει και οι δύο γεωτρήσεις και εκτός από το θέμα της άρδευσης πλέον προκαλούνται και προβλήματα ύδρευσης. Στις γειτονιές Ζαχαριανά και Μεράδα υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν νερό ούτε να πιουν» δηλώνει στα “Χ.Ν.” ο αγρότης-παραγωγός κ. Γιάννης Πατερομιχελάκης.
Τις ημέρες αυτές οι παραγωγοί αναγκάζονται να αναζητήσουν νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι “κανιβαλίζουμε” για να βρούμε νερό! Το τι τραβάμε δεν λέγεται! Έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει κάτοικοι το Δήμο ότι εδώ και καιρό οι γεωτρήσεις δεν λειτουργούσαν καλά, είχαν προβλήματα, έλεγαν να κάνουν κάτι άμεσα. Δεν έγινε κάποια επιδιόρθωση όταν έπρεπε και πριν από ένα μήνα σταμάτησαν να λειτουργούν ολοκληρωτικά! Λένε ότι το κόστος είναι μεγάλο αλλά ξέρουμε πως από το Υπουργ. Εσωτερικών δόθηκαν χρηματοδοτήσεις στους Δήμους για έκτακτες ανάγκες που έχουν να κάνουν με την υδροάρδευση. Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα, τι πήρε ο Δήμος Κισάμου και τι έδωσε;» είναι τα ερωτήματα του κ. Πατερομιχελάκη.

Ο ΔΗΜΟΣ
Από τη μεριά του Δήμου Κισάμου ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για θέματα ύδρευσης κ. Αντώνης Παρτσαλάκης αναγνωρίζει το πρόβλημα και εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει αντιμετωπιστεί. «Υπάρχει πρόβλημα πραγματικά με την άρδευση όχι όμως με την ύδρευση. Τα σπίτια υδρεύονται κανονικά. Οι δύο γεωτρήσεις αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα πριν από 20 ημέρες αυτή η γεώτρηση που λειτουργούσε στα “Κονιδιανά” και πριν από 25 ημέρες αυτή που λειτουργεί στον “Γαλουβά”. Προσπαθήσαμε αρχικά να επισκευάσουμε μια εξ αυτών αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, έχουν σαπίσει οι σωλήνες, οι πίνακες και τα μοτέρ. Χρειάζονται καινούργιοι μηχανισμοί από την αρχή» είπε ο κ. Παρτσαλάκης στα “Χ.Ν.”.
Αναφορικά με το πότε θα επιδιορθωθούν οι δύο γεωτρήσεις ο αντιδήμαρχος λέει πως «η γεώτρηση στα “Κονιδιανά” θα είναι έτοιμη στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και έχει ένα κόστος 20.000 ευρώ. Η δεύτερη γεώτρηση στο Γαλουβά θα κοστίσει περίπου 30.000 ευρώ. Έχουμε κάνει την ανάθεση για να προχωρήσει η επιδιόρθωση».
Στις αναφορές κατοίκων ότι ο Δήμος εισπράττει υψηλά τέλη από τις ανεμογεννήτριες που υπάρχουν στην περιοχή και τα οποία οι κάτοικοι ζητούν να δοθούν για την ενίσχυση της υδροάρδευσης ο κ. Παρτσαλάκης απάντησε πως τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έργα στις Λουσακιές όμως δεν μπορούν να μπουν στον κωδικό της υδροάρδευσης.

haniotika-nea.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video