ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παίρνουν μέτρα από το Λιμενικό για την ασφάλεια των λουομένων κατά τη θερινή περίοδο

Παίρνουν μέτρα από το Λιμενικό για την ασφάλεια των λουομένων κατά τη θερινή περίοδο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 26/18/14-6-2018 Απόφαση (ΑΔΑ: Ω58Ζ4653ΠΩ-ΦΝΘ) απαγορεύτηκε η αλιεία, η προσόρμιση και η αγκυροβολία στο πλαίσιο λήψης συμπληρωματικών μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη θερινή περίοδο.

Τα συμπληρωματικά μέτρα συγκεκριμένα είναι τα ακόλουθα:

  1. Απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις παρακάτω λουτρικές εγκαταστάσεις τοπικής αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου:

ΔΗΜΟΣ

ΛΟΥΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ηρακλείου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΩΡΙΔΑ

Μαλεβιζίου

ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΟΗ (MH ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ) ΜΕΧΡΙ ΔΥΤ. ΞΕΝ. ΑΚΤΗ ΖΕΥΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΥΓΑΡΙΑΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΟΝΑΥΤΗ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΔΕΛΕ

Χερσονήσου

ΚΑΡΤΕΡΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΑΚΤΗ) - ΞΕΝ. AMIRANTES - ΞΕΝ. ISLAND - ΞΕΝ. ΜΑΡΙΝΑ - ΞΕΝ. RINELA BEACH - ΞΕΝ. THEMIS BEACH -ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ -ΞΕΝ. ARINA -ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΝΙΣΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΜΠΡΟΥΚ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ -ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ LYTOS BEACH ΕΩΣ ZORBAS VILLAGE -ΞΕΝ. LAGUNA - ΑΠΟ ΞΕΝ. CRETA VILLAGE ΜΕΧΡΙ KNOSOS ROYAL - ΑΠΟ ΞΕΝ. CRETA MARIS ΕΩΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΑΡΟΥ - ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ STAR BEACH ΕΩΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕΛΤΕΜΙ -ΞΕΝ. ΝΑΝΑ - ΔΥΤ. BLUE SEA ΜΕΧΡΙ ΨΑΡΟΛΑΚΟΣ - ΞΕΝ. ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ - ΔΥΤ. ΞΕΝ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΩΣ ΑΝ. ΞΕΝ. ΚΕΡΝΟΣ - ΑΠΟ ΚΑΤ. ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΕΩΣ ΑΝ. ΞΕΝ. MALIA BEACH - ΑΠΟ ΔΥΤ. ΞΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ BEACH ΕΩΣ ΞΕΝ. ΣΕΙΡΗΝΕΣ - ΑΠΟ ΞΕΝ. SUN BEACH ΕΩΣ ΞΕΝ. MALIA BAY - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΤΑΜΟΣ                

Φαιστού

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΤΑΛΩΝ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ/ΚΑΤΑΛΥΚΗΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΜΟΥ

 

  1. Την απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.
  2. Οι απαγορεύσεις των προηγούμενων παραγράφων 1 και 2 τίθενται σε ισχύ από 15/6/2018 έως 15/10/2018, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.
  3. Την απαγόρευση, από 15/6/2018 έως 30/9/2018, της αγκυροβολίας και της προσόρμισης πλοίων αναψυχής (ιδιωτικών και επαγγελματικών), επαγγελματικών ημερόπλοιων, μικρών σκαφών και γενικά μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής στις ως άνω λουτρικές εγκαταστάσεις, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή «Φυλακές» Αγίας Πελαγίας, Δήμου Μαλεβιζίου, σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, τηρουμένων των προβλεπομένων περιορισμών ως προς την κίνηση και κυκλοφορία.

Διευκρινίζεται ότι με την εν λόγω Απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου δεν αίρεται η υποχρέωση των παράκτιων Δήμων για την τοποθέτηση σημαντήρων επισήμανσης των ορίων μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις λουτρικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός διοικητικής τους αρμοδιότητας, ενώ ο Δήμος Μαλεβιζίου, ως φορέας διαχείρισης της θαλάσσιας περιοχής «Φυλακές», αναλαμβάνει επιπλέον την υποχρέωση για την τοποθέτηση σημαντήρων (χρώματος κίτρινου και σχήματος σφαιρικού), σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ακτή, ώστε να επισημαίνονται τα όρια, μέχρι τα οποία μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι, κολυμπώντας στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Τονίζεται ότι οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video