ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γνώρισαν τις νέες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Γνώρισαν τις νέες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Στο Μόναχο και την 51η Διεθνή Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Καθαριότητας Πόλης «IFAT 2018», την κορυφαία έκθεση παγκοσμίως που διοργανώνεται κάθε 2 έτη, βρέθηκαν τα στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.).

 

Ειδικότερα, τρεις μηχανικοί του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., η Ιωάννα Γιακουμάκη, ο Μιχάλης Λασιθιωτάκης και η Πόπη Μπορμπουδάκη, επισκέφτηκαν την έκθεση αποκομίζοντας σημαντικές πληροφορίες για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των αποβλήτων, ενόψει και της προετοιμασίας δημοπράτησης τριών μεγάλων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι, στο Μαύρο Σπήλιο Ηρακλείου και στη Σητεία.

Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. άλλωστε, με τη σημαντικότατη θέση που κατέχει στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο νησί και στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης, επιμόρφωσης και εκπαίδευσης του στελεχιακού του δυναμικού σε θέματα που αφορούν στην περιβαλλοντική διαχείριση, παρακολουθεί και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις του τομέα, με στόχο να μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στους Δήμους – μέλη του και κατ’ επέκταση στην κοινωνία της Κρήτης. Στην συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή πλατφόρμα για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες που προσφέρουν λύσεις και συμβάλλουν στην επίτευξη μιας βιώσιμης προσέγγισης στους περιβαλλοντικούς πόρους, τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλες τις νέες τεχνολογίες, να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες ενημερώσεις, αλλά και να ενημερώσουν από την πλευρά τους για το έργο του Συνδέσμου και των Δήμων – μελών του, τις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις και τον σχεδιασμό που υπάρχει στην Κρήτη στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Αξίζει να τονιστεί ότι η διεθνής φύση της IFAT δημιουργεί διεπιστημονικές συνέργειες που στοχεύουν στη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κατάστασης του περιβάλλοντος. Στον εκθεσιακό χώρο των 230.000 τετραγωνικών μέτρων, συμμετείχαν 3.097 εκθέτες από 59 χώρες και την επισκέφτηκαν 136.885 επισκέπτες από 168 χώρες! Με τον τρόπο αυτό, το IFAT παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του πλανήτη μας, με τις αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου στο Messe του Μονάχου να γεμίζουν με καινοτομίες και λύσεις για τις προκλήσεις του αύριο, παρουσιάζοντας θέματα από τις εξής κατηγορίες:

· Αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωση

· Παραγωγή ενέργειας από επεξεργασία απορριμμάτων

· Καθαρισμός δρόμων

· Αποκατάσταση/επεξεργασία εδάφους

· Καθαρισμός καυσαερίων

· Έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

· Άντληση και επεξεργασία υδάτινων πόρων

· Επεξεργασία νερού και λυμάτων

· Διανομή νερού

· Συστήματα αποχέτευσης ακτών

· Χειρισμός πλημμύρας

· Ηχομόνωση και μείωση της ηχορύπανσης

· Τεχνολογία μέτρησης και ελέγχου

· Παροχή υπηρεσιών

· Επιστήμη & έρευνα

· Μεταφορά τεχνογνωσίας και γεωθερμία

 

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ενημέρωση για τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γι’ αυτό και τα στελέχη μας ενημερώνονται διαρκώς για ό,τι νέο υπάρχει, δείχνοντας παράλληλα ότι η Κρήτη συμμετέχει ενεργά και παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις. Είμαι σίγουρος πως η γνώση που αποκόμισαν οι συνεργάτες μου θα μας φανεί πολύτιμη και θα μας βοηθήσει στα σημαντικότατα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που έχουμε σε εξέλιξη, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video