ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκινούν σύντομα οι πολιτιστικές διαδρομές της Περιφέρειας στην Ελευθερνα και σε όλη την ενδοχώρα της Κρήτης

Ξεκινούν σύντομα οι πολιτιστικές διαδρομές της Περιφέρειας στην Ελευθερνα και σε όλη την ενδοχώρα της Κρήτης

Στην στήριξη απο την Περιφέρεια του προγράμματος Πολιτιστικών διαδρομών που θα υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ελευθερνας,αλλα και σ’ ολόκληρη την ενδοχώρα της Κρήτης με στόχο την δημιουργία “ρεύματος” επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, αναφερθηκαν σε δηλώσεις τους ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, επικεφαλής των ανασκαφών της Αρχαίας Ελεύθερνας Νίκος Σταμπολίδης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι δηλώσεις για το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών έγιναν στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου και με αφορμή την επιτυχημενη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης»με ομιλητή τον κ. Σταμπολίδη παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτακη,του Δημαρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κοσμου. Ο ομιλητής εντυπωσίασε αναπτύσσοντας το θέμα “Αρχαιολογική έρευνα: επιστήμη, γοητεία και πρόκληση” ενω νωρίτερα για την προσωπικότητα και το έργο του κ. Σταμπολιδη μίλησε προλογίζοντας τον η παραγωγος εκπομπών-δημοσιογράφος Ρένα Παπαδάκη μέλος του ΔΣ του συλλόγου “φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης” ενώ στο τέλος ο Πρόεδρος Νίκος Ματζαμπετάκης ευχαρίστησε τον καθηγητή -ομιλητή και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην επιτυχημένη εκδήλωση.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Σταμπολιδης αναφέρθηκε στην υποστήριξη απο την Περιφέρεια Κρήτης του προγράμματος Πολιτιστικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχη Ελευθερνας,Αρκαδίου,χαρακτηριζοντας την Ελευθερνα ως ένα μοναδικό Μουσείο στην Κρήτη,παράλληλο -οπως ειπε-με το Μουσείο της Ολυμπίας, το Μουσείο των Δελφών και το Μουσείο της Βεργίνας. Ο ανασκαφέας της Ελεύθερνας επισημαίνοντας την χρησιμότητα του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχη,πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις «Πολιτιστικές διαδρομές», πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα με τον Δήμο Ρεθύμνου. Θα είναι ένα ηλεκτρονικό, διαδραστικό πρόγραμμα για τις Πολιτιστικές διαδρομές το οποίο περιλαμβάνει όλο το φάσμα από Ρέθυμνο μέχρι Αρκάδι και Ελεύθερνα.”

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης για το ίδιο θέμα,ανεφερε οτι, το πρρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών θα υλοποιηθεί σύντομα, στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλη την ενδοχώρα της Κρήτης και οτι αναμένονται οι προτάσεις Δήμων,φορεων,πολιτιστικών συλλόγων,αρχαιολογικών υπηρεσιών κ.α
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτακης, οι δρόμοι του πολιτισμού στην ενδοχώρα της Κρήτης μπορούν ν’ αναπτυχθούν μέσα από το πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έχει εντάξει η Περιφέρεια Κρήτης στο ΠΕΠ Κρήτης και αφορά συνολικά κονδύλια ύψους 30 εκ. Ευρώ για επενδύσεις. “Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που διατρέχουν οριζόντια την Κρήτη και ανάμεσα στα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν στον πολιτισμό, για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Κρήτης”εξήγησε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως ”στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις εντάσσονται και οι πολιτιστικές διαδρομές. Είναι μια στρατηγική που έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όλων των πολιτιστικών δρώμενων στην ενδοχώρα, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, προς την ενδοχώρα»

Ο κ Αρναουτάκης υπογράμμισε πως προκειται για πολιτιστικές διαδρομές που έχουν μελετηθεί πολύ καλά και θα αποδώσουν όχι μόνο για το Ρέθυμνο αλλά και για όλη την Κρήτη γιατι μέσα από τις πολιτιστικές διαδρομές οι τοπικοί φορείς προτείνουν πως μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα πολιτιστικά δρώμενα της ενδοχώρας.Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης είπε ότι «ειναι σημαντικό πως από την πλευρά τη δική μας ως Περιφερεια Κρήτης δώσαμε τη χρηματοδότηση και περιμένουμε τις προτάσεις από τους τοπικούς φορείς, Δήμους πολιτιστικούς συλλόγους αρχαιολογικές υπηρεσίες και όλους τους ενδιαφερόμενους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video