ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο

Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο

Με την παρουσία πολλών επισκεπτών παρά τον άσχημο καιρό που επικρατούσε, έγινε και φέτος στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και των ιερέων του Δήμου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος, και όπως έχει καθιερωθεί η ημέρα της Φύσης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη , εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων από τον Βουλευτή Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. κο Συντιχάκη Μανώλη , εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ από τον κο Δημήτρη Κονδυλάκη, εκ μέρους της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου από τον Αντιπρόεδρο κο Εμμανουήλ Καρακωσταντάκη, καθώς και από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος .

Ο Δήμαρχος Βιάννου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην θυσία Βιάννου που ήταν αποτέλεσμα ενός διαρκούς αγώνα αντίστασης καθ όλη την διάρκεια της κατοχικής περιόδου μια θυσίας την οποία οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή και επίκαιρη, τιμώντας όλους έχασαν την ζωή τους στον αγώνα της ελευθερίας. Τα μηνύματα της ελευθερίας και των αγωνιστών της Αντίστασης αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για όλους μας και ειδικότερα για την νέα γενιά. Υπενθύμισε τέλος τον σεβασμό που πρέπει όλοι να δείχνουμε προς το φυσικό περιβάλλον που ζούμε, προστατεύοντας το ο καθένας από εμάς με τις καθημερινές του πράξεις και ενέργειες. Η Φύση που είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, που τόσο έχουμε ξεχάσει μέσα στην καθημερινότητά μας, ενώ πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή μόνο με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κο Αριστομένη Συγγελάκη ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στην Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Μίλησε για την καταβολή των αποζημιώσεων εκ μέρους της Γερμανίας η οποία μέχρι και σήμερα αρνείται να το πράξει καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. κος Συντιχάκης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Αγαπουλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου, καθώς και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Υπαστυνόμος Νικήτας Μελεσάνακης, και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου Πυρονόμος Αβραάμ Βεισάκης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video