ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ πάει Γερμανία και Γαλλία

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη Γερμανία και στη Γαλλία μέσω του Erasmus+

Σε δύο προγράμματα κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Δράση ΚΑ1) συμμετείχε κατά το φετινό σχολικό έτος το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου (www.esperino.gr).

Το Erasmus+ / Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων είναι το πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης που συμβάλλει στην επίτευξη ενός βασικού στόχου της ΕE, την ανάπτυξη της κοινωνίας που θα βασίζεται στη γνώση, παρέχοντας στους πολίτες της Ευρώπης εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Στο πρώτο πρόγραμμα, 15 μαθητές και 2 καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ, επισκέφθηκαν τον Απρίλιο για 15 ημέρες την Δρέσδη της Γερμανίας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση με θέμα: «Automation/ PLC-programming για μηχανολόγους». Τα οφέλη που προέκυψαν από το πρόγραμμα αυτό είναι η διάχυση της νέας γνώσης υψηλής τεχνολογίας μέσω της συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών στην τοπική κοινωνία καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών και αυτοματισμών, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντες όλων των συμμετεχόντων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες ευκαιρίες στην αγορά και νέες θέσεις εργασίας.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, 8 Καθηγητές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του 4ου ΕΠΑΛ, επισκέφθηκαν τον Μάιο για 7 ημέρες το Παρίσι της Γαλλίας και παρακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση με θέμα: «Τεχνολογίες e-learning στην εκπαίδευση». Τα οφέλη που προέκυψαν από το πρόγραμμα αυτό είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε σύγχρονα περιβάλλοντα ηλεκτρονικής μάθησης και σε νέες εκπαιδευτικές πρακτικές και προοπτικές της διά βίου μάθησης καθώς και στην  προώθηση καινοτόμων μεθοδολογιών διδασκαλίας στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συμμετοχής στα δύο προγράμματα Erasmus+. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά Europass Mobility.

Το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, ένα ξεχωριστό Σχολείο που απευθύνεται κυρίως σε ενήλικους εργαζόμενους, επιδιώκει να εμπλουτίσει τις γνώσεις και να αναδείξει τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του, εφοδιάζοντάς τους με υψηλή εξειδίκευση, δημιουργική αντίληψη συνεργασίας και διεθνή εμπειρία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video